Złoty olej Jojoba

Opis

Olej z nasion krzewu Simmondsia Chinensis o budowie zbliżonej do ludzkiego sebum.  Odżywia, nawilża, zmiękcza i natłuszcza skórę. Działa kojąco na skórę podrażnioną. Ma zdolność regulacji wydzielania sebum, w przypadku cery tłustej hamuje jego nadmierne wydzielanie a w przypadku suchej uzupełnia niedobory. Zachowuje naturalny kwaśny odczyn skóry. Przyspiesza regenerację komórek, dzięki czemu łagodzi stany zapalne i jest pomocny przy łupieżu, łuszczycy czy egzemach skórnych. Jest bakteriostatyczny, zastosowany w kosmetyku przedłuża jego trwałość. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry. 

Polecany szczególnie do:

  • cery suchej (uzupełnia braki w płaszczu lipidowym),
  • do pielęgnacji cery suchej lub podrażnionej, atopowej lub z egzemą (zalecane łączenie z żelami hialuronowymi lub innym kosmetykami nawilżającymi),
  • do cery tłustej (zmniejsza wydzielanie sebum).

Można stosować:

  • samodzielnie jako serum lub olejek do twarzy,
  • samodzielnie jako olejowa baza pod makijaż,
  • jako dodatek do kremów i balsamów,
  • jako składnik dwufazowych mieszanek nawilżających, w połączeniu z żelami hialuronowymi,
  • jako serum regenerujące do włosów (na końcówki oraz do pielęgnacji skóry) i rzęs,
  • olejek do brody,
  • olejek regenerujący do paznokci
  • jako składnik w pomadkach, błyszczykach, bazach żelowych itp.,
  • jako dodatek do kosmetyków sypkich pudrów, podkładów, cieni.

 Złoty olej Jojoba - Kolorówka.com - Naturalnie

  • Objętość: 15 ml
  • Opakowanie: szklana butelka ze szklaną pipetką.
  • INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
  • Złoty olej Jojoba - OLEJE KOSMETYCZNE - Naturalnie

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl