Produkt dnia
Nylon-12 Perfect Illusion
Nylon-12 Perfect Illusion
5,49 zł

Sunlight Veil

Sunlight_Veil.jpg
  • nowość
Cena: 5,45 zł 5.45
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI: TalcZinc Oxide (CI 77947)

 

Sunlight Veil jest zaawansowanym wypełczniaczem funkcyjny, w którym mikronizowany tlenek cynku został użyty w formie otoczki na płytce talku. Dzięki takiemu zabiegowi ta sama ilość tlenku cynku pozwala na osiągnięcie wyższego współczynnika SPF w porównaniu z kosmetykiem, w którym zastosowano go w formie czystej. Zastosowanie talku jako nośnika zapewnia lepsze rozprowadzanie kosmetyku, przyjemne odczucia sensoryczne oraz naturalne satynowe wykończenie.

Mikronizowany tlenek cynku jest jednym z najpopularniejszych filtów UV. Poza szeregiem zalet charakteryzuje się niestety trudną stosunkowo rozpowadzalnością w formulacjach oraz charakterystycznym szorstkim wykończeniem czy odczuciem na skórze po aplikacji kosmetyku. Tlenek cynku w formie Sunlight Veil dobrym rozprowadzaniem i przyjemną konsystencją. Pozwala uzyskać ochronę przed promieniowaniem UV w wygodny i komfortowy sposób.

 

Zalety:

  • wygodniejsze i łatwiejsze wprowadzanie filtra UV do formulacji w porównaniu ze zwykłym mikronizowanym tlenkiem cynku;
  • wysoka transparentność;
  • przyjemnie odczucia sensoryczne na skórze - kosmetyk jest jednorodny, dobrze się rozprowadza, nie jest szorstki jak w przypadku zastosowania zwykłego mikronizowany tlenek cynku;
  • mniejsze bielenie (w porównaniu z mikronizowanym tlenkiem cynku);
  • łatwo ulega rozprowadzaniu w formulacjach sypkich oraz emulsjach typu O/W;
  • zwiększa współczynnik SPF w gotowym kosmetyku - przy zawartości 20% SPF wynosi 10;
  • zapewnia komfortowe, suche, pudrowe odczucie na skórze.

 

SUGEROWANA ZAWARTOŚĆ PROCENTOWA:

  • pudry, pudry wykańczające, podkłady itp - 20 - 80%;
  • kremy tłuste, kremy z filtrem - 20%;

 

WŁAŚCIWOŚCI:

  • stopień krycia (w skali od 0-10, gdzie 0 to całkowita transparentność) – 2;
  • stopień połysku (w skali od 0-10, gdzie 0 to całkowity mat) – 0;
  • adsorpcja olejów – 65g/100g;
  • rozmiar cząstek: 1.0 - 15.0 mikrometrów;
  • substancja mineralna;
  • półprodukt kosmetyczny;
  • jakość kosmetyczna;
  • dopuszczony do użytku w kosmetykach do: ust, oczu, twarzy;

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl