Olej z pestek śliwki

Olej z pestek śliwki
  • nowość

Opis

Pierwsze, co zwraca uwagę, to unikatowy owocowo-migdałowy zapach. Po krótkim stosowaniu zaczynamy doceniać pozostałe zalet oleju z pestek śliwki. Cechują go przede wszystkim wysoka zawartość kwasów olejowego i linolowego, a także silnych antyoksydantów oraz witaminy E. Działa jako emolient i środek przeciwutleniający. Doskonale nawilża, odbudowuje i regeneruje naskórek oraz włosy. Łagodzi i koi podrażnienia, odbudowuje płaszcz lipidowy skóry, chroni przed transepidermalną utratą wody i czynnikami zewnętrznymi. Reguluje procesy zachodzące w gruczołach łojowych, jest więc również cenny w pielęgnacji cery tłustej i zanieczyszczonej. Działa ujędrniająco na usta.
Polecamy do stosowania w produktach do skóry dojrzałej, wrażliwej i suchej. Szybko wnika w skórę i dzięki temu nie pozostawia tłustego filmu.

Polecany szczególnie do:

  • do cery suchej i wrażliwej,
  • cery dojrzałej,
  • do cery trądzikowej i z niedoskonałościami.

Można stosować:

  • samodzielnie jako serum lub olejek do twarzy lub pod oczy,
  • samodzielnie jako serum ujędrniające lub na suche i spękane usta,
  • samodzielnie jako olejowa baza pod makijaż – doskonale się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu,
  • jako dodatek do kremów i balsamów,
  • jako składnik dwufazowych mieszanek nawilżających i ujędrniających, w połączeniu z żelami hialuronowymi,
  • jako serum regenerujące do włosów,
  • jako serum do paznokci,
  • jako składnik w pomadkach i błyszczykach (uwaga! dodawać do masy, gdy jest wychłodzona prawie do temperatury pokojowej), bazach żelowych itp.

Olej z pestek śliwki - Kolorówka.com - Naturalnie

  • Objętość: 15 ml (12 g)
  • Opakowanie: szklana butelka ze szklaną pipetką
  • INCI: Prunus Domestica Seed Oil
  • Olej z pestek śliwki - OLEJE KOSMETYCZNE - Naturalnie



Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl