Skwalan z oliwy z oliwek Skwalan z oliwy z oliwek

Wyjątkowy olej będący naturalnym odpowiednikiem składnika ludzkiego sebum – skwalenu. Odbudowuje naturalny płaszcz lipidowy skóry, uszczelnia ją, regeneruje i nawilża. Przedłuża działanie antyoksydantów, jest więc świetnym uzupełnieniem codziennej pielęgnacji. Jest bardzo lekki, szybko się wchłania nie pozostawiając uczucia tłustości.

 

Produkt posiada certyfikat ECOCERT

 

INCI: Squalane

Producent: Kolorówka.com
Cena: 16,10 zł
szt.
zobacz więcej
Olej Jojoba rafinowany Olej Jojoba rafinowany

Olej z nasion krzewu Simmondsia Chinensis o budowie zbliżonej do ludzkiego sebum.  Odżywia, nawilża, zmiękcza i natłuszcza skórę. Działa kojąco na skórę podrażnioną. Ma zdolność regulacji wydzielania sebum, w przypadku cery tłustej hamuje jego nadmierne wydzielanie a w przypadku suchej uzupełnia niedobory. Zachowuje naturalny kwaśny odczyn skóry. Przyspiesza regenerację komórek, dzięki czemu łagodzi stany zapalne i jest pomocny przy łupieżu, łuszczycy czy egzemach skórnych. Jest bakteriostatyczny, zastosowany w kosmetyku przedłuża jego trwałość. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry.

 

INCI: Simmondsia Chinensis

 

Producent: Kolorówka.com
Cena: 12,90 zł
szt.
zobacz więcej
Złoty olej Jojoba Złoty olej Jojoba

Olej z nasion krzewu Simmondsia Chinensis o budowie zbliżonej do ludzkiego sebum.  Odżywia, nawilża, zmiękcza i natłuszcza skórę. Działa kojąco na skórę podrażnioną. Ma zdolność regulacji wydzielania sebum, w przypadku cery tłustej hamuje jego nadmierne wydzielanie a w przypadku suchej uzupełnia niedobory. Zachowuje naturalny kwaśny odczyn skóry. Przyspiesza regenerację komórek, dzięki czemu łagodzi stany zapalne i jest pomocny przy łupieżu, łuszczycy czy egzemach skórnych. Jest bakteriostatyczny, zastosowany w kosmetyku przedłuża jego trwałość. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry.

 

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Producent: Kolorówka.com
Cena: 12,90 zł
szt.
zobacz więcej
Olej z nasion malin Olej z nasion malin

Jeden z najbardziej wszechstronnych olejów znajdujących zastosowanie w codziennej pielęgnacji praktycznie każdego rodzaju cery. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 (ALA) i omega-6 (LA) oraz witamin A i E, dzięki czemu wykazuje silne właściwości przeciwutleniające i ma działanie anti-aging. Wspomaga proces tworzenia kolagenu, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej. Nawilża i regeneruje, wzmacnia, uelastycznia i ujędrnia, redukuje zmarszczki. Wzmacnia barierę lipidową naskórka. Nie jest komedogenny, wręcz przeciwnie,  zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych, działa przeciwzaskórnikowo i przeciwzapalnie. Jest lekki, doskonale się wchłania.

 

INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

Producent: Kolorówka.com
Cena: 12,90 zł
szt.
zobacz więcej
Olej z pestek śliwki Olej z pestek śliwki

Pierwsze, co zwraca uwagę, to unikatowy owocowo-migdałowy zapach. Po krótkim stosowaniu zaczynamy doceniać pozostałe zalet oleju z pestek śliwki. Cechują go przede wszystkim wysoka zawartość kwasów olejowego i linolowego, a także silnych antyoksydantów oraz witaminy E. Działa jako emolient i środek przeciwutleniający. Doskonale nawilża, odbudowuje i regeneruje naskórek oraz włosy. Łagodzi i koi podrażnienia, odbudowuje płaszcz lipidowy skóry, chroni przed transepidermalną utratą wody i czynnikami zewnętrznymi. Reguluje procesy zachodzące w gruczołach łojowych, jest więc również cenny w pielęgnacji cery tłustej i zanieczyszczonej. Działa ujędrniająco na usta.
Polecamy do stosowania w produktach do skóry dojrzałej, wrażliwej i suchej. Szybko wnika w skórę i dzięki temu nie pozostawia tłustego filmu.

 

INCI: Prunus Domestica Seed Oil

Producent: Kolorówka.com
Cena: 13,00 zł
szt.
zobacz więcej
 Olej makadamia Olej makadamia

Olej makadamia jest niezwykle efektywnym wymiataczem wolnych rodników. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych (olejowego i oleopalmitynowego) oraz witaminy A,B i E. Odpowiedni do wszystkich typów skóry, ale polecany szczególnie przy suchej, łuszczącej się, wrażliwej i dojrzałej skórze. Działa regenerująco, odżywczo i wygładzająco zarówno na skórę jak i na włosy. Zmniejsza widoczność rozstępów i cellulitu. Chroni skórę i włosy w taki sam sposób jak sebum wytwarzane naturalnie przez skórę ludzką.

 

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia) Seed Oil

Producent: Kolorówka.com
Cena: 9,90 zł
szt.
zobacz więcej
Olej arganowy Olej arganowy

Olej arganowy często zwany jest eliksirem młodości. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy E. Jest doskonałym wymiataczem wolnych rodników, dzięki czemu przeciwdziała procesom starzenia skóry (anti-aging). Rewitalizuje, ujędrnia i uelastycznia ją. Wspomaga odbudowę komórek i regenerację naskórka przy egzemach, zmianach trądzikowych, bliznach. Zapobiega powstawaniu zmarszczek i spłyca istniejące. Przeciwdziała powstawaniu rozstępów. Działa nawilżająco i regenerująco na włosy, zmiękcza je i wygładza. 

 

INCI: Argania Spinosa Seed Oil

Producent: Kolorówka.com
Cena: 16,20 zł
szt.
zobacz więcej
Olej z kiełków pszenicy Olej z kiełków pszenicy

Bogaty w składniki olej o wspaniałym zapachu i pięknej barwie. Wśród olejów roślinnych cechuje się najwyższą zawartością naturalnej witaminy E. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT, lecytynę rośliną oraz prowitaminy A i D.  Ujędrnia, uelastycznia i opóźnia procesy starzenia się. W połączeniu z olejem Jojoba lub skwalanem tworzy doskonale serum uelastyczniające zwiotczałą skórę lub zapobiegające np. rozstępom. Jest ratunkiem dla suchych i łamliwych włosów oraz rzęs.

 

INCI: Triticum aestivum

Producent: Kolorówka.com
Cena: 9,90 zł
szt.
zobacz więcej
Olej rycynowy Olej rycynowy

Budową przypomina ludzką keratynę, co czyni go naturalną odżywką stymulującą wzrost rzęs, brwi, włosów oraz paznokci. Stosowany na skórę głowy zapobiega wypadaniu włosów, przyspiesza ich wzrost, nabłyszcza i wygładza. Używany do olejowania włosów pozwala zmniejszyć ich łamliwość i zapobiega rozdwajaniu.
Stosowany zewnętrznie skórę zapobiega utracie wilgoci, ma działanie natłuszczające. Ma również właściwości oczyszczające.

Olej rycynowy posiada certyfikat organizacji Soil Association.

 

INCI: Ricinus Communis

Producent: Kolorówka.com
Cena: 7,90 zł
szt.
zobacz więcej
Potrójny kwas hialuronowy 1,5% Potrójny kwas hialuronowy 1,5%

Unikatowa mieszanina trzech typów kwasu hialuronowego: wielkocząsteczkowego, małocząsteczkowego i ultraniskocząsteczkowego. Takie połączenie zapewnia optymalne nawilżenie skóry, przywracając jej odpowiednie napięcie i zdrowy wygląd. Potrójny kwas hialuronowy jest doskonałym produktem do pielęgnacji każdego typu cery. Jest substancją całkowicie biozgodną – nie podrażnia, nie alergizuje, nie powoduje zaczerwienień. Nie tylko nawilża, ale również ułatwia szybsze przenikanie substancji czynnych przez rogową warstwę naskórka oraz zapewnia utrzymanie wilgoci w skórze (tworzy film ochronny). Ma również właściwości łagodzące i przeciwzapalne. Przyśpiesza regenerację uszkodzonego naskórka i działa stabilizująco na skórę. Wygładza ją, poprawia elastyczność i ujędrnia. Stosowany do włosów poprawia stan ich nawilżenia oraz przyspiesza wzrost. 

 

INCI: Aqua and Hyaluronic Acid 

Producent: Kolorówka.com
Cena: 9,00 zł
szt.
zobacz więcej
Hydrolat oczarowy Hydrolat oczarowy

Hydrolat oczarowy ma właściwości przeciwbakteryjne i antyseptyczne. Jest doskonałym kosmetykiem do cery trądzikowej, tłustej, zanieczyszczonej oraz z niedoskonałościami. Dodatkowo wzmacnia i zwęża naczynka oraz wykazuje działanie łagodzące i antyoksydacyjne, jest więc polecany również do cery naczynkowej, wrażliwej, podrażnionej i dojrzałej. 

 

INCI: Hamamelis Virginiana  (Witch Hazel) Flower Water

Producent: Kolorówka.com
Cena: 12,50 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Hydrolat różany Hydrolat różany

Hydrolat różany działa przede wszystkim łagodząco i przeciwzapalnie. Doskonale nawilża i odświeża skórę, ujędrnia, wspomaga ukrwienie oraz zmniejsza jej zaczerwienienia. Ma działanie antyoksydacyjne. Jest polecany do cery  suchej, wrażliwej, z problemami naczyniowymi, przesuszonej, dojrzałej ale również do cery z nadmiernym wydzielaniem sebum.

 

INCI: Rosa Damascena Flower  Water, Ethanol, Citronellol, Geraniol

Producent: Kolorówka.com
Cena: 12,50 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Hydrolat szałwiowy Hydrolat szałwiowy

Hydrolat szałwiowy wykazuje silne właściwości oczyszczające, odświeżające i przeciwzapalne. Jest doskonałym kosmetykiem do cery trądzikowej, tłustej, mieszanej, zanieczyszczonej oraz z niedoskonałościami. Dodatkowo wykazuje działanie nawilżające i antyoksydacyjne, jest więc polecany również do cery dojrzałej. Wpływa korzystnie na rozszerzone pory.

 

INCI: Salvia Officinalis Water, Phenoxyethanol

Producent: Kolorówka.com
Cena: 12,50 zł
szt.
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl