Produkt dnia
Nylon-12 Perfect Illusion
Nylon-12 Perfect Illusion
5,49 zł

Pure White Mica

Pure White Mica.jpg
  • nowość
Cena: 5,10 zł 5.10
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI: Synthetic Fluorophlogopite

Śnieżnobiała mika syntetyczna. Całkowicie transparentna, o jasnym, subtelnym połysku. Rozświetla skórę dodając jej naturalnego blasku. Charakteryzuję ją niska zawartość metali ciężkich oraz niska adsorpcja sebum, co czyni ją doskonałym składnikiem kosmetyków do cer suchych i normalnych.
W recepturach można nią całkowicie lub częściowo zastąpić Sericite Mica. Może być stosowana samodzielnie jako puder wykańczający lub rozświetlacz.

 

ZALETY:

  • niska adsporcja sebum - odpowiednia również do cer suchych
  • wyjątkowo niska zawartość metali ciężkich
  • właściwości antyzbrylające - kosmetyki z jej dodatkiem są lekkie i mają pudrową konsystencję
  • przyjemnie, miękkie odczucie przy aplikacji
  • subtelny, naturalny połysk
  • czysta, biała barwa – łatwe wprowadzanie do dowolnych kosmetyków bez wypływu na ich barwę
  • wysoka transparentność – naturalny wygląd skóry
  • łatwe wprowadzanie do dowolnych formulacji – sypkich oraz żeli czy emulsji
  • zdolność modyfikacji lepkości w kremach i emulsjach
  • zwiększa jednorodność kosmetyku w pomadkach, sztyftach, żelach

 

ZASTOSOWANIA:

  • Wszelkiego rodzaju kosmetyki mineralne w tym podkłady mineralne, pudry mineralne, róże, primery.
  • Kosmetyki pielęgnacyjne typu żele, emulsje, kremy, fluidy itp. Zwiększa jednorodność, w szybko schnących żelach zwiększa rozprowadzalność.
  • Doskonały jako dodatek do pomadek, sztyftów itp - zwiększa jednorodność, poprawia rozprowadzalność.

 

SUGEROWANA ZAWARTOŚĆ PROCENTOWA - efekt widoczny od 3%:

  • primery, pudry - 3 - 100%
  • podkłady, inne kosmetyki mineralne - 3 - 60%
  • kremy, emulsje - 1 - 6 %
  • pomadki, sztyfty – 3 - 20%
  • żele – 1 - 10%

 

WŁAŚCIWOŚCI:

  • stopień krycia (w skali od 0-10, gdzie 0 to całkowita transparentność) – 0
  • stopień połysku (w skali od 0-10, gdzie 0 to całkowity mat) – 2
  • adsorpcja olejów – 45g/100g
  • rozmiar cząstek: 1.0 - 15.0 mikrometrów
  • substancja mineralna
  • półprodukt kosmetyczny
  • jakość kosmetyczna
  • dopuszczony do użytku w kosmetykach do: ust, oczu, twarzy
  • przechowywać w szczelnym opakowaniu, chronić przed wilgocią

 

Przykładowe receptury:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl