Produkt dnia

Olej Jojoba rafinowany

Cena: 5,70 zł 5.70
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI: Simmondsia Chinensis


Olej Jojoba może być stosowany do wszelkich formulacji. Działa natłuszczająco, zmiękczająco, łagodząco, przeciwzapalnie i odżywczo. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry. Można go dodawać w ilości kilku kropel do pudrów, podkładów, cieni itp. Ma budowę chemiczną zbliżoną do sebum, jest więc polecany do kosmetyków dla osób o suchej i wrażliwej cerze. Kosmetyk zawierający olej Jojoba nie będzie w tak  znacznym stopniu wysuszał wrażliwej skóry. Może stanowić jeden z olei wchodzących w skład pomadek czy błyszczyków - ze względu na swoje nieocenione właściwości nada im dodatkowo charakter pielęgnacyjny.

  • Substancja organiczna
  • Półprodukt kosmetyczny
  • Postać: płynny wosk o kolorze żółtym, bezzapachowy, tężeje poniżej 8°C. Może być podgrzewany do 300°C bez zmiany właściwości
  • Jakość kosmetyczna
  • Półprodukt pochodzenia naturalnego, poszczególne partie mogą nieznacznie różnić się kolorem, zapachem oraz innymi cechami
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu, chronić przed wilgocią i światłem.

Przykładowe receptury:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl