Glinka haloizytowa beżowa

Cena: 4,95 zł 4.95
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Haloizyt to, podobnie jak kaolin, minerał z gromady krzemianów. Glinka haloizytowa jest bogata w łatwo przyswajalne mikro i makroelementy tj. krzem, glin, żelazo, potas, magnez, wapń, sód, mangan, fosfor, cynk, selen, miedź. Ma właściwości antybakteryjne oraz zdolność absorbowania z powierzchni skóry zanieczyszczeń. Jest wielce pomocne w przypadku skór trądzikowych i łojotokowych.  Szczególnie polecana jest dla skóry wrażliwej - tłustej i mieszanej, z rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi. Wspomaga leczenie trądziku różowatego oraz pospolitego, stanów zapalnych i owrzodzeń. Wzmacnia naczynia krwionośne uszczelniając ich ścianki. Odświeża i wygładza, działa odżywczo, absorbuje ze skóry zanieczyszczenia i toksyny, łagodnie ściąga pory. Skóra staje się świeża, gładka i aksamitna o brzoskwiniowym zabarwieniu.

Glinka haloizytowa  może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz. Idealna do cery tłustej.
Można jej używać podobnie jak kaolinu. Można zastąpić go glinką w całości lub tylko dodać niewielką jej ilość, tak aby uzyskać odpowiednią barwę kosmetyku.
Można również przygotowywać z niej maseczki oraz wykorzystywać do produkcji kremów.

Oferowana przez nas glinka występuje w zabarwieniu brązowym oraz czerwonym.

Zastosowanie w kosmetykach:
- maseczki - do 100%
- pudry, podkłady itp -  30%
- kremy, mleczka, toniki - do 2%

 

  • Substancja mineralna
  • Półprodukt kosmetyczny
  • Dopuszczony do użytku w kosmetykach do: ust, oczu, twarzy i paznokci
  • Przechowywać w szczelnym opakowaniu, chronić przed wilgocią.
  • Jakość kosmetyczna
  • Półprodukt pochodzenia naturalnego, poszczególne partie mogą nieznacznie różnić się kolorem, zapachem oraz innymi cechami
  • Wielkość cząstek: bd

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl