Emulgator - monostearynian glicerolu

Cena: 3,35 zł 3.35
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI Glyceryl Monostearate

Emulgator pochodzenia roślinnego składający się głównie z monoglicerydów, tworzy trwałe emulsje w połączeniu z koemulgatorami - np. alkoholem cetylowym, woskami. Pozwala otrzymać nietłuste kremy z zawartością fazy tłuszczowej na poziomie już od 20% - lekkie kremy nawilżające dla cery trądzikowej, tłustej i mieszanej. Można takze otrzymać kremy tłuste i półtłuste - przy większej zawartości olejów i maseł. Traci swoje właściwości emulgujące przy kremach z kwaśną fazą wodną. Działa przy pH w granicach 6.8 - 8.5. Stosowany także jako stabilizator emulsji przy emulsjach O/W.

  • Substancja organiczna
  • Półprodukt kosmetyczny
  • Postać: białe, bezwonne płatki, temperatura topnienia ok. 55ºC
  • Jakość kosmetyczna
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu, chronić przed wilgocią i światłem

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl