Nylon-12 Perfect Illusion - dodatek funkcyjny, soft-focus, anty-aging

Nylon-12 Perfect Illusion - dodatek funkcyjny, soft-focus, anty-aging
Nylon-12 Perfect Illusion - dodatek funkcyjny, soft-focus, anty-aging

Unikatowy, luminescencyjny składnik kosmetyków zbudowany z nylonowego rdzenia pokrytego związkiem fluorescencyjnym a następnie zamkniętego w półprzeźroczystej polimerowej otoczce. Związek fluorescencyjny absorbuje światło UV i ponownie emituje energię jako rozproszone światło widzialne. Emitowane światło oświetla zacienione obszary zmarszczek, powiększonych porów i innych niedoskonałości skóry, radykalnie zmniejszając ich widoczność. Sam Nylon-12, dzięki swym właściwościom fizycznym matuje, wypełnia zagłębienia skóry, zapewnie doskonałe rozprowadzanie się kosmetyków oraz zmniejsza zbieranie się cieni, podkładów i innych kosmetyków w załamaniach skóry.

Natychmiastowy efekt optyczny Nylonu-12 Perfect Illusion wynika z interakcji fluorescencji i rozpraszania światła przez cząstki.
Nylon-12 Perfect Illusion jest idealny do wszelkiego typu kosmetyków mineralnych w tym primerów, podkładów, pudrów, cieni, do kosmetyków pielęgnacyjnych tj. kremy przeciwzmarszczkowe, żele/bazy pod makijaż, emulsje, kosmetyki pod oczy.

INCI: Nylon-12 Fluorescent Brightener 230 Salt (and) Polyvinylalcohol Crosspolymer

Cena: 5,49 zł

Sericite Mica Glow - perłowa mika naturalna

Sericite Mica Glow - perłowa mika naturalna
Sericite Mica Glow - perłowa mika naturalna

Naturalna, niedomieszkowana mika otrzymywana z serycytu, minerału należącego do grupy mik. Szeroko stosowana w kosmetykach mineralnych, zwłaszcza w podkładach, pudrach, cieniach, różach itp. jako ich podstawowy składnik. Lekko kryjąca. Kosmetykom nadaje jedwabistość, działa przeciwzbrylająco. Ma dobrą przyczepność. Można ją łączyć z kolorowymi i błyszczącymi mikami oraz tlenkami i innymi pigmentami. Odmiana perłowa z wyraźnym satynowym połyskiem. Widocznie odbija światło wygładzając optycznie drobne pory i zmarszczki, przypomina tym nieco bardziej matowe odmiany tlenochloreku bizmutu.

Idealna jako baza do przygotowania rozświetlaczy czy pudrów rozświetlających.

INCI: Mica

Cena: 5,20 zł

Sericite Mica Soft - transparentna mika naturalna

Sericite Mica Soft - transparentna mika naturalna
Sericite Mica Soft - transparentna mika naturalna

Naturalna, niedomieszkowana mika otrzymywana z serycytu, minerału należącego do grupy mik. Szeroko stosowana w kosmetykach mineralnych, zwłaszcza w podkładach, pudrach, cieniach, różach itp. jako ich podstawowy składnik. Ta odmiana jest całkowicie transparentna, wyjątkowo lekka i "puszysta". Kosmetykom nadaje jedwabistość, działa przeciwzbrylająco. Ma dobrą przyczepność. Można ją łączyć z kolorowymi i błyszczącymi mikami oraz tlenkami i innymi pigmentami. Lekko perłowa z satynowym połyskiem. W niewielkim stopniu odbija światło wygładzając optycznie drobne pory i zmarszczki, nie jest jednak tak błyszcząca jak tlenochlorek bizmutu.

INCI: Mica

Cena: 4,85 zł
  • nowość

Extender W

Extender W
Extender W

INCI: Mica, Titanium Dioxide

Extender W to matowa biała mieszanka bazowa, w skład której wchodzi mika pokryta dwutlenkiem tytanu. Jest jednym z najlepszych wypełniaczy w matowych kosmetykach mineralnych, doskonale nadaje się też do rozjaśnienia kosmetyków - podkładów, pudrów, cieni.  Średniokryjący, matowy, ma doskonałą przyczepność. Ma właściwości matujące, silnie chłonie sebum.

Cena: 5,65 zł

Low Luster - dodatek funkcyjny, matujący, adsorbcja sebum, soft focus

Low Luster - dodatek funkcyjny, matujący, adsorbcja sebum, soft focus
Low Luster - dodatek funkcyjny, matujący, adsorbcja sebum, soft focus

Low Luster jest odmianą miki o powierzchni modyfikowanej siarczanem baru i dwutlenkiem tytanu. Średnio kryjący, o niskim połsyku i zdolności opycznej modyfikacji powierzchni skóry. Rozprasza światło (soft focus) dając efekt miękkiego matu oraz naturalnego rozmycia konturów. Skutecznie matuje skórę, silnie adsorbuje sebum i wilgoć. Pozostawia skórę jedwabistą i miękką w dotyku. Doskonały dodatek zarówno do kosmetyków wykonywancyh własnoręcznie jak i gotowych.

INCI: Mica, Barium Sulfate, Titanium Dioxide

Cena: 6,65 zł

Krzemionka sferyczna SEBUM BALANCE

Krzemionka sferyczna SEBUM BALANCE
Krzemionka sferyczna SEBUM BALANCE

Unikatowe właściwości powodują, że ta odmiana krzemionki jest niezwykle gładka i jedwabista. Dobra adsorpcja sebum, przyjemne odczucia sensoryczne w trakcie aplikacji oraz korzystny wpływ na trwałość makijażu sprawiają, że jest to najpopularniejsza i najszerzej stosowana odmian krzemionki sferycznej. Doskonale przylega do skóry dzięki czemu matuje skutecznie i długotrwale, nawet w ekstremalnych warunkach (wysoka wilgotność, temperatura). Sferyczne cząstki krzemionki silnie rozpraszają światło zapewniając efekt soft focus (optycznego wygładzenia wszelkich niedoskonałości skóry). Pozwala to uzyskać jednorodne i naturalne wykończenie makijażu bez efektu "płaskiego" matu. 

Krzemionkę można dodać do dowolnego gotowego kosmetyku sypkiego, jeśli nie matuje on wystarczająco skóry lub nie wchłania odpowiedniej ilości sebum.
Może być stosowana samodzielnie jako puder matujący.

INCI: Silica (Silicon dioxide)

Cena: 5,95 zł

Krzemionka sferyczna SEBUM MAX CONTROL

Krzemionka sferyczna SEBUM MAX CONTROL
Krzemionka sferyczna SEBUM MAX CONTROL

Zmodyfikowana, wysokowydajna wersja krzemionki Sebum Balance. Jest nieco mniej gładka i jedwabista, ale na jej powierzchni może zaadsorbować się dwa razy więcej sebum. Polecana do cer tłustych i bardzo tłustych. Sprawdza się nawet w przypadku cer problematycznych, gdy inne metody kontroli sebum nie dały rezultatu. Wpływa korzystnie na trwałość makijażu, doskonale przylega do skóry dzięki czemu matuje skutecznie i długotrwale, nawet w ekstremalnych warunkach (wysoka wilgotność, temperatura). 

Sferyczna krzemionka rozprasza intensywnie światło (soft focus) dzięki czemu niedoskonałości skóry ulegają optycznemu wygładzaniu, a makijaż uzyskuje jednorodne i naturalne wykończenie bez efektu maski.

Krzemionkę Sebum Max Control można dodać do dowolnego gotowego kosmetyku sypkiego, jeśli nie matuje on wystarczająco skóry lub nie wchłania odpowiedniej ilości sebum.
Może być stosowana samodzielnie jako puder matujący jedynie w wyjątkowych przypadkach.

INCI: Silica (Silicon dioxide)

Cena: 4,99 zł

Krzemionka sferyczna RONASPHERE

Krzemionka sferyczna RONASPHERE
Krzemionka sferyczna RONASPHERE

Unikalna krzemionka o sferycznych cząstkach pokrytych otoczką dwutlenku tytanu oraz tlenku żelaza. Kombinacja kształtu oraz innowacyjnej powłoki pozwala na wypełnianie zmarszczek oraz drobnych niedoskonałości skóry, co w połączeniu ze zdolnością rozpraszania światła powoduje, że ich widoczność się zmniejsza, a skóra staje się gładsza. Jest produktem idealnym do stosowania w kosmetykach typu anty-aging. Naturalna barwa i wysoka transparentność, pozwalają na wykorzystanie jej we wszystkich typach kosmetyków upiększających i pielęgnacyjnych: sypkich podkładach, pudrach, primerach, żelach, kremach, bazach pod makijaż. Pozwala osiągnąć przyjemne, pudrowe wykończenie nie tylko w formulacjach pudrowych ale i fluidach czy emulsjach.

INCI: Silica (Silicon dioxide), Titanium Dioxide, Iron Oxide

Cena: 3,90 zł

Kaolin

Kaolin
Kaolin

INCI: Kaolin Clay

Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz. Idealny do cery tłustej. Może być wykorzystywany do wytwarzania cieni do oczu, pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie.

Cena: 3,25 zł

Glinka haloizytowa beżowa

Glinka haloizytowa beżowa
Glinka haloizytowa beżowa

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz. Idealna do cery tłustej.

Cena: 4,95 zł

Glinka haloizytowa brązowa

Glinka haloizytowa brązowa
Glinka haloizytowa brązowa

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz. Idealna do cery tłustej.

Cena: 4,95 zł

Glinka haloizytowa czerwona

Glinka haloizytowa czerwona
Glinka haloizytowa czerwona

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz. Idealna do cery tłustej.

Cena: 4,95 zł

Glinka czerwona

Glinka czerwona
Glinka czerwona

INCI: Montmorillonite (red clay)

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz.

Cena: 4,98 zł

Glinka zielona

Glinka zielona
Glinka zielona

INCI: Illite (green clay)

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz.

Cena: 4,96 zł

Glinka niebieska

Glinka niebieska
Glinka niebieska

INCI: Blue Kaolin Clay

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Matuje optycznie i pielęgnuje. Polecana szczególnie w pielęgnacji cery wrażliwej, suchej, dojrzałej i atopowej. Działa wygładzająco na skórę i rozjaśnia przebarwienia. 

Cena: 4,99 zł

Glinka żółta

Glinka żółta
Glinka żółta

INCI: Kaolinite (yellow clay)

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz.

Cena: 4,97 zł

Węglan wapnia

Węglan wapnia
Węglan wapnia

INCI: Calcium Carbonate

Węglan wapnia ma silne właściwości higroskopijne. Dodany do kosmetyków będzie zwiększał krycie oraz wchłaniał wilgoć i sebum. Można go stosować zarówno w podkładach jak i w pudrach wykończających.

Cena: 5,20 zł

Puder jedwabny - pielęgnacja, odżywianie, filtr UV, soft-focus

Puder jedwabny - pielęgnacja, odżywianie, filtr UV, soft-focus
Puder jedwabny - pielęgnacja, odżywianie, filtr UV, soft-focus

Ma działanie odżywcze, nawilża skórę, czyni makijaż "oddychającym", odbija i rozprasza światło (soft-focus), chroni przed promieniowaniem UV. Poprawia aplikację i przyczepność, czyni kosmetyk jedwabistym. Utrwala makijaż. 

INCI: Silk

Cena: 6,50 zł

Puder jedwabny Superfine

Puder jedwabny Superfine
Puder jedwabny Superfine

Ma działanie odżywcze, nawilża skórę, czyni makijaż "oddychającym", odbija i rozprasza światło (soft-focus) oraz chroni przed promieniowaniem UV. Poprawia aplikację i przyczepność, czyni kosmetyk jedwabistym. Utrwala makijaż. 

Puder jedwabny Superfine zaaplikowany na skórę nie pozostawia żadnych drobin i perfekcyjnie się po niej rozprowadza pozostawiając uczucie podobne do dotyku atłasu lub satyny. Odmiana najwyższej jakości.

INCI: Silk

Cena: 6,48 zł

Puder ryżowy

Puder ryżowy
Puder ryżowy

Lekki, praktycznie transparentny. Adsorbuje sebum. Nadaje pudrom jedwabistość i ułatwia rozprowadzanie. Ma silne działanie matujące. Może być stosowany samodzielnie jako puder matujący.

INCI: Oryza Sativa (Rica) Powder

Cena: 5,20 zł

Azotek boru

Azotek boru
Azotek boru

INCI: Boron Nitride

Zwiększa przyczepność, polepsza aplikację kosmetyku, nadaje mu jedwabistości.

Cena: 5,95 zł

Azotek boru Coverage

Azotek boru Coverage
Azotek boru Coverage

INCI: Boron Nitride

Satynowy, kryjący. Zwiększa przyczepność, polepsza aplikację kosmetyku, nadaje mu jedwabistości. Dobrze chłonie sebum.

Cena: 5,90 zł

Smooth Spheres - dodatek funkcyjny, soft-focus, anty-aging, adsorpcja sebum

Smooth Spheres  - dodatek funkcyjny, soft-focus, anty-aging, adsorpcja sebum
Smooth Spheres - dodatek funkcyjny, soft-focus, anty-aging, adsorpcja sebum

Smooth Sphere to ceramiczne mikrosfery o powierzchni powleczonej krzemionką i dwutlenkiem tytanu. Charakteryzuje je bardzo wysoką adsorpcją sebum, doskonałe właściwości matujące oraz zdolność rozpraszania światła (efekt "soft focus"). Polecane do kosmetyków dla cery dojrzałej, z niedoskonałościami oraz anty-aging. 

INCI: Sodium Potassium Aluminum Silicate, Titanium Dioxide, Silica 

Cena: 6,50 zł

Softshade

Softshade
Softshade

Odmiana dwutlenku tytanu o powierzchni pokrytej miką, krzemionką oraz korundem (tlenek glinu; szafir). Lekko kryjąca, o niskim połsyku, silnie rozprasza światło (efekt „soft focus”). Rozjaśnia, skutecznie matuje skórę, silnie adsorbuje sebum i wilgoć. Pozostawia skórę jedwabistą i miękką w dotyku.

INCI: Titanium Dioxide, Mica, Silica, Alumina

Cena: 6,50 zł

Dwutlenek tytanu water dispersible

Dwutlenek tytanu water dispersible
Dwutlenek tytanu water dispersible

Jest używany przede wszystkim jako pigment, ma silny efekt wybielający, rozjaśnia inne pigmenty. Silnie kryjący. Jest doskonałym filtrem UV. Polepsza przyczepność. Odmiana ulegająca dyspersji w wodzie.

INCI: Titanium Dioxide

Cena: 5,65 zł

Tlenek cynku - biel cynkowa - biały pigment mineralny

Tlenek cynku - biel cynkowa - biały pigment mineralny
Tlenek cynku - biel cynkowa - biały pigment mineralny

Klasyczny biały, pigment mineralny. W podkładach, pudrach czy innych kosmetykach mineralnych tlenek cynku odpowiada za krycie. Dodatkowo pełni funkcję antybakteryjną, a w wersji mikronizowanej chroni przed promieniowaniem UV.

INCI: Zinc Oxide

Cena: 4,50 zł

Sunlight Veil - filtr UV

Sunlight Veil - filtr UV
Sunlight Veil - filtr UV

Zaawansowany wypełniacz funkcyjny (filtr UVA i UVB), w którym mikronizowany tlenek cynku został użyty w formie otoczki na płytce talku. Dzięki takiemu zabiegowi ta sama ilość tlenku cynku pozwala na osiągnięcie wyższego współczynnika SPF w porównaniu z kosmetykiem, w którym zastosowano go w formie czystej. Zastosowanie talku jako nośnika zapewnia lepsze rozprowadzanie kosmetyku, przyjemne odczucia sensoryczne oraz naturalne satynowe wykończenie.

INCI: Talc, Zinc Oxide

 

Cena: 5,45 zł

Tlenek cynku mikronizowany 100-110 nm - filtr UV

Tlenek cynku mikronizowany 100-110 nm - filtr UV
Tlenek cynku mikronizowany 100-110 nm - filtr UV

Tlenek cynku w wersji mikronizowanej jest typowym filtrem UV. Zadbaliśmy, by nie była to forma nanocząsteczkowy - cząstki tlenku cynku są większe niż 100 nm. Nie mogą wnikać do głębszych warstw skóry, mózgu czy innych narządów wewnętrznych, w których mogłyby uszkodzić komórki. Stosowanie tego rodzaju tlenku cynku mikronizowanego jest więc całkowicie bezpieczne oraz zgodne z przepisami Unii Europejskiej dotyczącymi kosmetyków.
Tlenek cynku mikronizowany ma niewielkie krycie, nie nadaje się więc do przygotowania kosmetyków typu podkład czy puder, jeśli zależy nam by były to kosmetyki kryjące. Doskonale natomiast nadaje się do rozjaśniania zbyt ciemnych kosmetyków lub przygotowania ich wersji o mniejszym kryciu. Typowym białym pigmentem kryjącym jest jego niemikronizowana wersja. W  kosmetykach spełnia również funkcję antybakteryjną. 

INCI: Zinc Oxide

Cena: 5,70 zł

UV Protection Base - baza kosmetyczna z filtrem UV

UV Protection Base - baza kosmetyczna z filtrem UV
UV Protection Base - baza kosmetyczna z filtrem UV

Wygodna w użyciu baza pozwalająca wprowadzić do podkładu lub pudru filtr UV bez konieczności użycia moździerza lub młynka. Bazę można stosować do tworzenia własnych kosmetyków oraz do modyfikacji kosmetyków gotowych. Zawiera mikronizowany tlenek cynku 100-110 nm, spełniający zadanie filtra UV, oraz mikrosfery silikonowe, dzięki którym kosmetyk będzie miał właściwości matujące, a po aplikacji będzie bardzo trwały. Dodatek UV Protection Base zapewni ochronę przed promieniowaniem UVA i UVB oraz optyczną korekcję niedoskonałości skóry (efekt „soft focus”). 

INCI: Zinc Oxide, Polymethylsilsesquioxane

Cena: 6,50 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl