Produkt dnia

Cotton Pink

Cotton Pink
Cotton Pink

INCI: Ultramarine

Pigment ultramarynowy o ciepłej barwie różowo-fioletowej.

Cena: 6,80 zł

Paris Pink

Paris Pink
Paris Pink

INCI: Ultramarine

Pigment ultramarynowy o ciepłej barwie różowo-fioletowej przesuniętej nieco w kierunku żółci.

Cena: 6,90 zł

Róż ultramarynowy

Róż ultramarynowy
Róż ultramarynowy

INCI: Ultramarine

Pigment ultramarynowy o nieco chłodnej różowo-fioletowej barwie.

Cena: 7,90 zł

Fiolet manganowy

Fiolet manganowy
Fiolet manganowy

INCI: Manganese Violet

Fiolet manganowy to silny, sztucznie otrzymywany pigment. Ma czysty, czerwono-fioletowy odcień...

Cena: 6,30 zł

Murasaki Violet

Murasaki Violet
Murasaki Violet

INCI: Manganese Violet

Pigment o intensywnej czerwonofioletowej barwie, lekko przesuniętej w kierunku żółci. Nieco cieplejszy od fioletu manganowego.

Cena: 7,60 zł

Hydratyzowana zieleń chromowa

Hydratyzowana zieleń chromowa
Hydratyzowana zieleń chromowa

INCI: Hydrated Chromium Green Oxide

Hydratyzowany tlenek chromu jest matowym pigmentem zielonym o chłodnym odcieniu...

Cena: 6,20 zł

Zieleń chromowa

Zieleń chromowa
Zieleń chromowa

INCI: Chromium Oxide Green

Zieleń chromowa (tlenek chromu) jest pigmentem matowym, o intensywnym kolorze zielonym...

Cena: 6,40 zł

Czerń żelazowa

Czerń żelazowa
Czerń żelazowa

INCI: Iron Oxide

Czerń żelazowa (czarny tlenek żelaza) jest naturalnym tlenkiem o matowym, czystym czarnym odcieniu...

 

Cena: 5,86 zł

Dwutlenek tytanu

Dwutlenek tytanu
Dwutlenek tytanu

INCI: Titanium Dioxide

Jest używany przede wszystkim jako pigment, ma silny efekt wybielający, rozjaśnia inne pigmenty. Silnie kryjący. Jest doskonałym filtrem UV. Polepsza przyczepność.

Cena: 5,65 zł

Dwutlenek tytanu mikronizowany RS

Dwutlenek tytanu mikronizowany RS
Dwutlenek tytanu mikronizowany RS

INCI: Titanium Dioxide, Alumina, Manganese Dioxide

Dwutlenek tytanu mikronizowany Radical Scavenger to pigment mineralny o właściwościach anty-aging. Jest pierwsza linią ochrony przed uszkodzeniami oksydacyjnymi oraz tzw. foto-uszkodzeniami skóry. Wysoce efektywny w ochronie przed wolnymi rodnikami. Chroni skórę przed foto-starzeniem i przeciwdziała powstawaniu zmarszczek posłonecznych.

Cena: 5,90 zł

Smooth Spheres

Smooth Spheres
Smooth Spheres

INCI: Sodium Potassium Aluminum Silicate, Titanium Dioxide, Silica

Smooth Sphere to ceramiczne mikrosfery o powierzchni powleczonej krzemionką i dwutlenkiem tytanu. Charakteryzuje je bardzo wysoka adsorpcja sebum, doskonałe właściwości matujące oraz zdolność rozpraszania światła (efekt "soft focus"). Polecane do kosmetyków dla cery dojrzałej, z niedoskonałościami oraz anty-aging. 

 

Cena: 6,50 zł

Softshade

Softshade
Softshade

INCI: Titanium Dioxide, Mica, Silica, Alumina

Odmiana dwutlenku tytanu o powierzchni pokrytej miką, krzemionką oraz korundem (tlenek glinu; szafir). Lekko kryjąca, o niskim połsyku, silnie rozprasza światło (efekt „soft focus”). Rozjaśnia, skutecznie matuje skórę, silnie adsorbuje sebum i wilgoć. Pozostawia skórę jedwabistą i miękką w dotyku.

Cena: 6,50 zł

Dwutlenek tytanu oil dispersible

Dwutlenek tytanu oil dispersible
Dwutlenek tytanu oil dispersible

INCI: Titanium Dioxide

Jest używany przede wszystkim jako pigment, ma silny efekt wybielający, rozjaśnia inne pigmenty. Silnie kryjący. Jest doskonałym filtrem UV. Polepsza przyczepność. Odmiana ulegająca dyspersji w oleju.

Cena: 5,65 zł

Dwutlenek tytanu water dispersible

Dwutlenek tytanu water dispersible
Dwutlenek tytanu water dispersible

INCI: Titanium Dioxide

Jest używany przede wszystkim jako pigment, ma silny efekt wybielający, rozjaśnia inne pigmenty. Silnie kryjący. Jest doskonałym filtrem UV. Polepsza przyczepność. Odmiana ulegająca dyspersji w wodzie.

Cena: 5,65 zł

Tlenek cynku

Tlenek cynku
Tlenek cynku

INCI: Zinc Oxide

W kosmetykach spełnia funkcję antybakteryjną. Zwiększa krycie i przyczepność. Rozjaśnia mieszanki kolorystyczne.

Cena: 5,45 zł

Tlenek cynku mikronizowany 100-110 nm

Tlenek cynku mikronizowany 100-110 nm
Tlenek cynku mikronizowany 100-110 nm

INCI: Zinc Oxide

W kosmetykach spełnia funkcję antybakteryjną. Jest doskonałym filtrem UVA i UVB. Zwiększa krycie i przyczepność. Rozjaśnia mieszanki kolorystyczne.

Cena: 5,70 zł

UV Protection Base

UV Protection Base
UV Protection Base

INCI: Zinc Oxide, Polymethylsilsesquioxane

Wygodna w użyciu baza pozwalająca wprowadzić do podkładu lub pudru filtr UV bez konieczności użycia moździerza lub młynka. Zawiera mikronizowany tlenek cynku 100-110 nm, spełniający zadanie filtra UV, oraz mikrosfery silikonowe, dzięki którym kosmetyk będzie miał właściwości matujące, a po aplikacji będzie bardzo trwały. Dodatek UV Protection Base zapewni ochronę przed promieniowaniem UVA i UVB oraz optyczną korekcję niedoskonałości skóry (efekt „soft focus”). Bazę można stosować do tworzenia własnych kosmetyków oraz do modyfikacji kosmetyków gotowych.

Cena: 6,50 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl