Złoty olej Jojoba

Złoty olej Jojoba
Złoty olej Jojoba

Olej z nasion krzewu Simmondsia Chinensis o budowie zbliżonej do ludzkiego sebum.  Odżywia, nawilża, zmiękcza i natłuszcza skórę. Działa kojąco na skórę podrażnioną. Ma zdolność regulacji wydzielania sebum, w przypadku cery tłustej hamuje jego nadmierne wydzielanie a w przypadku suchej uzupełnia niedobory. Zachowuje naturalny kwaśny odczyn skóry. Przyspiesza regenerację komórek, dzięki czemu łagodzi stany zapalne i jest pomocny przy łupieżu, łuszczycy czy egzemach skórnych. Jest bakteriostatyczny, zastosowany w kosmetyku przedłuża jego trwałość. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry.

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Cena: 12,90 zł
szt.

Skwalan z oliwy z oliwek

Skwalan z oliwy z oliwek
Skwalan z oliwy z oliwek

Wyjątkowy olej będący naturalnym odpowiednikiem składnika ludzkiego sebum – skwalenu. Odbudowuje naturalny płaszcz lipidowy skóry, uszczelnia ją, regeneruje i nawilża. Przedłuża działanie antyoksydantów, jest więc świetnym uzupełnieniem codziennej pielęgnacji. Jest bardzo lekki, szybko się wchłania nie pozostawiając uczucia tłustości.

Produkt posiada certyfikat ECOCERT

INCI: Squalane

Cena: 16,10 zł
szt.

Olej z kiełków pszenicy

Olej z kiełków pszenicy
Olej z kiełków pszenicy

Bogaty w składniki olej o wspaniałym zapachu i pięknej barwie. Wśród olejów roślinnych cechuje się najwyższą zawartością naturalnej witaminy E. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT, lecytynę rośliną oraz prowitaminy A i D.  Ujędrnia, uelastycznia i opóźnia procesy starzenia się. W połączeniu z olejem Jojoba lub skwalanem tworzy doskonale serum uelastyczniające zwiotczałą skórę lub zapobiegające np. rozstępom. Jest ratunkiem dla suchych i łamliwych włosów.

INCI: Triticum aestivum

Cena: 9,90 zł
szt.

Olej rycynowy

Olej rycynowy
Olej rycynowy

Budową przypomina ludzką keratynę, co czyni go naturalną odżywką stymulującą wzrost rzęs, brwi, włosów oraz paznokci. Stosowany na skórę głowy zapobiega wypadaniu włosów, przyspiesza ich wzrost, nabłyszcza i wygładza. Używany do olejowania włosów pozwala zmniejszyć ich łamliwość i zapobiega rozdwajaniu.
Stosowany zewnętrznie skórę zapobiega utracie wilgoci, ma działanie natłuszczające. Ma również właściwości oczyszczające.

Olej rycynowy posiada certyfikat organizacji Soil Association.

INCI: Ricinus Communis

Cena: 7,90 zł
szt.

Olej Jojoba rafinowany

Olej Jojoba rafinowany
Olej Jojoba rafinowany

Olej z nasion krzewu Simmondsia Chinensis o budowie zbliżonej do ludzkiego sebum.  Odżywia, nawilża, zmiękcza i natłuszcza skórę. Działa kojąco na skórę podrażnioną. Ma zdolność regulacji wydzielania sebum, w przypadku cery tłustej hamuje jego nadmierne wydzielanie a w przypadku suchej uzupełnia niedobory. Zachowuje naturalny kwaśny odczyn skóry. Przyspiesza regenerację komórek, dzięki czemu łagodzi stany zapalne i jest pomocny przy łupieżu, łuszczycy czy egzemach skórnych. Jest bakteriostatyczny, zastosowany w kosmetyku przedłuża jego trwałość. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry.

INCI: Simmondsia Chinensis

 

Cena: 12,90 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl