Olej Jojoba rafinowany

Olej Jojoba rafinowany
Olej Jojoba rafinowany

INCI: Simmondsia Chinensis

Olej z nasion krzewu Simmondsia Chinensis o budowie zbliżonej do ludzkiego sebum.  Odżywia, nawilża, zmiękcza i natłuszcza skórę. Działa kojąco na skórę podrażnioną. Ma zdolność regulacji wydzielania sebum, w przypadku cery tłustej hamuje jego nadmierne wydzielanie a w przypadku suchej uzupełnia niedobory. Zachowuje naturalny kwaśny odczyn skóry. Przyspiesza regenerację komórek, dzięki czemu łagodzi stany zapalne i jest pomocny przy łupieżu, łuszczycy czy egzemach skórnych. Jest bakteriostatyczny, zastosowany w kosmetyku przedłuża jego trwałość. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry.

Można stosować:

  • samodzielnie jako serum lub olejek do twarzy,
  • samodzielnie jako olejowa baza pod makijaż,
  • jako dodatek do kremów i balsamów,
  • jako składnik dwufazowych mieszanek nawilżających, w połączeniu z żelami hialuronowymi,
  • jako serum regenerujące do włosów (na końcówki oraz do pielęgnacji skóry) i rzęs,
  • olejek do brody,
  • olejek regenerujący do paznokci
  • jako składnik w pomadkach, błyszczykach, bazach żelowych itp.,
  • jako dodatek do kosmetyków sypkich pudrów, podkładów, cieni.

    Opakowanie: szklana butelka ze szklaną pipetką.

Cena: 12,90 zł
szt.

Olej z kiełków pszenicy

Olej z kiełków pszenicy
Olej z kiełków pszenicy

INCI: Triticum aestivum

Bogaty w składniki olej o wspaniałym zapachu i pięknej barwie. Wśród olejów roślinnych cechuje się najwyższą zawartością naturalnej witaminy E. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT, lecytynę rośliną oraz prowitaminy A i D.
Ujędrnia, uelastycznia i opóźnia procesy starzenia się. W połączeniu z olejem Jojoba lub skwalanem tworzy doskonale serum uelastyczniające zwiotczałą skórę lub zapobiegające np. rozstępom. Jest ratunkiem dla suchych i łamliwych włosów.

Można stosować:

  • samodzielnie jako serum lub olejek do twarzy,
  • samodzielnie jako serum regenerujące do włosów suchych i łamliwych,
  • w połączeniu z olejem Jojoba lub skwalanem jako serum uelastyczniające zwiotczałą skórę lub zapobiegające np. rozstępom,
  • jako dodatek do kremów i balsamów,
  • jako składnik dwufazowych mieszanek nawilżających, w połączeniu z żelami hialuronowymi,
  • jako składnik w pomadkach, błyszczykach, bazach żelowych itp.

    Opakowanie: szklana butelka ze szklaną pipetką.

 

Cena: 9,90 zł
szt.
  • nowość

Złoty olej Jojoba

Złoty olej Jojoba
Złoty olej Jojoba

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Olej z nasion krzewu Simmondsia Chinensis o budowie zbliżonej do ludzkiego sebum.  Odżywia, nawilża, zmiękcza i natłuszcza skórę. Działa kojąco na skórę podrażnioną. Ma zdolność regulacji wydzielania sebum, w przypadku cery tłustej hamuje jego nadmierne wydzielanie a w przypadku suchej uzupełnia niedobory. Zachowuje naturalny kwaśny odczyn skóry. Przyspiesza regenerację komórek, dzięki czemu łagodzi stany zapalne i jest pomocny przy łupieżu, łuszczycy czy egzemach skórnych. Jest bakteriostatyczny, zastosowany w kosmetyku przedłuża jego trwałość. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry.

Można stosować:

  • samodzielnie jako serum lub olejek do twarzy,
  • samodzielnie jako olejowa baza pod makijaż,
  • jako dodatek do kremów i balsamów,
  • jako składnik dwufazowych mieszanek nawilżających, w połączeniu z żelami hialuronowymi,
  • jako serum regenerujące do włosów (na końcówki oraz do pielęgnacji skóry) i rzęs,
  • olejek do brody,
  • olejek regenerujący do paznokci
  • jako składnik w pomadkach, błyszczykach, bazach żelowych itp.,
  • jako dodatek do kosmetyków sypkich pudrów, podkładów, cieni.

    Opakowanie: szklana butelka ze szklaną pipetką.

Cena: 12,90 zł
szt.

Olej rycynowy

Olej rycynowy
Olej rycynowy

INCI: Ricinus Communis

Budową przypomina ludzką keratynę, co czyni go naturalną odżywką stymulującą wzrost rzęs, brwi, włosów oraz paznokci.
Stosowany na skórę głowy zapobiega wypadaniu włosów, przyspiesza ich wzrost, nabłyszcza i wygładza. Używany do olejowania włosów pozwala zmniejszyć ich łamliwość i zapobiega rozdwajaniu.
Stosowany zewnętrznie skórę zapobiega utracie wilgoci, ma działanie natłuszczające. Ma również właściwości oczyszczające.

Można stosować:

  • samodzielnie jako serum regenerująco do włosów (do wcierania w końcówki oraz w skórę głowy),
  • serum wzmacniające i przyspieszające wzrost rzęs i brwi,
  • serum regenerujące i wzmacniające do paznokci,
  • jako składnik pomadek, błyszczyków oraz innych kosmetyków.

    Produkt posiada certyfikat organizacji Soil Association.

    Opakowanie: szklana butelka ze szklaną pipetką.

Cena: 7,90 zł
szt.

Skwalan z oliwy z oliwek

Skwalan z oliwy z oliwek
Skwalan z oliwy z oliwek

INCI: Squalane

Wyjątkowy olej będący naturalnym odpowiednikiem składnika ludzkiego sebum – skwalenu. Odbudowuje naturalny płaszcz lipidowy skóry, uszczelnia ją, regeneruje i nawilża. Przedłuża działanie antyoksydantów, jest więc świetnym uzupełnieniem codziennej pielęgnacji. Jest bardzo lekki, szybko się wchłania nie pozostawiając uczucia tłustości. Może być składnikiem pomadek, błyszczyków itp.

Można stosować:

  • samodzielnie jako serum lub olejek do twarzy lub pod oczy,
  • samodzielnie jako olejowa baza pod makijaż,
  • jako dodatek do kremów i balsamów,
  • jako składnik dwufazowych mieszanek nawilżających, w połączeniu z żelami hialuronowymi,
  • jako serum regenerujące do włosów (na końcówki oraz do pielęgnacji skóry) i rzęs,
  • olejek do brody,
  • olejek regenerujący do paznokci.

    Produkt posiada certyfikat ECOCERT.

    Opakowanie: szklana butelka ze szklaną pipetką.

Cena: 16,10 zł
szt.
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl