Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Dwutlenek tytanu oil dispersible

Dwutlenek tytanu oil dispersible
Dwutlenek tytanu oil dispersible

INCI: Titanium Dioxide

Jest używany przede wszystkim jako pigment, ma silny efekt wybielający, rozjaśnia inne pigmenty. Silnie kryjący. Jest doskonałym filtrem UV. Polepsza przyczepność. Odmiana ulegająca dyspersji w oleju.

Cena: 5,65 zł

Dwutlenek tytanu water dispersible

Dwutlenek tytanu water dispersible
Dwutlenek tytanu water dispersible

INCI: Titanium Dioxide

Jest używany przede wszystkim jako pigment, ma silny efekt wybielający, rozjaśnia inne pigmenty. Silnie kryjący. Jest doskonałym filtrem UV. Polepsza przyczepność. Odmiana ulegająca dyspersji w wodzie.

Cena: 5,65 zł

Sericite Mica & Methicone

Sericite Mica & Methicone
Sericite Mica & Methicone

INCI: Mica, Polymethylhydrogen Siloxane

Mika wzbogacona Methiconem.

Cena: 5,65 zł

Sericite Mica & Mirystynian Magnezu

Sericite Mica & Mirystynian Magnezu
Sericite Mica & Mirystynian Magnezu

INCI: Mica, Myristic Acid, Magnesium Hydroxide

Mika wzbogacona mirystynianem magnezu.

Cena: 5,65 zł

Extender W

Extender W
Extender W

INCI: Mica, Titanium Dioxide

Extender W to matowa biała mieszanka bazowa, w skład której wchodzi mika pokryta dwutlenkiem tytanu. Jest jednym z najlepszych wypełniaczy w matowych kosmetykach mineralnych, doskonale nadaje się też do rozjaśnienia kosmetyków - podkładów, pudrów, cieni.  Średniokryjący, matowy, ma doskonałą przyczepność. Ma właściwości matujące, silnie chłonie sebum.

Cena: 5,65 zł

Dwutlenek tytanu

Dwutlenek tytanu
Dwutlenek tytanu

INCI: Titanium Dioxide

Jest używany przede wszystkim jako pigment, ma silny efekt wybielający, rozjaśnia inne pigmenty. Silnie kryjący. Jest doskonałym filtrem UV. Polepsza przyczepność.

Cena: 5,65 zł

Silk Mica

Silk Mica
Silk Mica

INCI: Mica

Jest podobna do innych mik, lecz jest nieco bielsza, połyskliwa oraz bardziej jedwabista. Całkowicie transparentna. Jest zalecana jako wypełniacz w sypkich pudrach mineralnych, podkładach, cieniach. Ma gładką teksturę.

 

Cena: 5,50 zł

White Sapphire

White Sapphire
White Sapphire

INCI: Synthetic Sapphire

Śnieżno białym wypełniacz funkcjonalny uzyskany z tlenku glinu, w naturze znanego jako szafir. Zapewnia kosmetykom doskonałe właściwości optyczne i sensoryczne. Stają się jedwabiste, komfortowe w aplikacji a skóra w dotyku niezwykle gładka i miękka. Niedoskonałości skóry i zmarszczki ulegają optycznemu zmniejszeniu. Pozwala uzyskać efekt promiennej cery. Znacznie poprawia przyczepność kosmetyków. W nieznacznym stopniu adsorbuje sebum i wilgoć, polecany do skóry suchej, wrażliwej.

Cena: 5,49 zł

Nylon-12 Perfect Illusion

Nylon-12 Perfect Illusion
Nylon-12 Perfect Illusion

INCI: Nylon-12 Fluorescent Brightener 230 Salt (and) Polyvinylalcohol Crosspolymer

Unikatowy, luminescencyjny składnik kosmetyków zbudowany z nylonowego rdzenia pokrytego związkiem fluorescencyjnym a następnie zamkniętego w półprzeźroczystej polimerowej otoczce. Związek fluorescencyjny absorbuje światło UV i ponownie emituje energię jako rozproszone światło widzialne. Emitowane światło oświetla zacienione obszary zmarszczek, powiększonych porów i innych niedoskonałości skóry, radykalnie zmniejszając ich widoczność. Sam Nylon-12, dzięki swym właściwościom fizycznym matuje, wypełnia zagłębienia skóry, zapewnie doskonałe rozprowadzanie się kosmetyków oraz zmniejsza zbieranie się cieni, podkładów i innych kosmetyków w załamaniach skóry.
Natychmiastowy efekt optyczny Nylonu-12 Perfect Illusion wynika z interakcji fluorescencji i rozpraszania światła przez cząstki.
Nylon-12 Perfect Illusion jest idealny do wszelkiego typu kosmetyków mineralnych w tym primerów, podkładów, pudrów, cieni, do kosmetyków pielęgnacyjnych tj. kremy przeciwzmarszczkowe, żele/bazy pod makijaż, emulsje, kosmetyki pod oczy.

Cena: 5,49 zł

Tlenek cynku

Tlenek cynku
Tlenek cynku

INCI: Zinc Oxide

W kosmetykach spełnia funkcję antybakteryjną. Zwiększa krycie i przyczepność. Rozjaśnia mieszanki kolorystyczne.

Cena: 5,45 zł

Sunlight Veil

Sunlight Veil
Sunlight Veil

INCI: Talc, Zinc Oxide

Zaawansowany wypełniacz funkcyjny (filtr UVA i UVB), w którym mikronizowany tlenek cynku został użyty w formie otoczki na płytce talku. Dzięki takiemu zabiegowi ta sama ilość tlenku cynku pozwala na osiągnięcie wyższego współczynnika SPF w porównaniu z kosmetykiem, w którym zastosowano go w formie czystej. Zastosowanie talku jako nośnika zapewnia lepsze rozprowadzanie kosmetyku, przyjemne odczucia sensoryczne oraz naturalne satynowe wykończenie.

Cena: 5,45 zł

Węglan wapnia

Węglan wapnia
Węglan wapnia

INCI: Calcium Carbonate

Węglan wapnia ma silne właściwości higroskopijne. Dodany do kosmetyków będzie zwiększał krycie oraz wchłaniał wilgoć i sebum. Można go stosować zarówno w podkładach jak i w pudrach wykończających.

Cena: 5,20 zł

Puder ryżowy

Puder ryżowy
Puder ryżowy

INCI: Oryza Sativa (Rica) Powder

Lekki, praktycznie transparentny. Adsorbuje sebum. Nadaje pudrom jedwabistość i ułatwia rozprowadzanie. Ma silne działanie matujące. Może być stosowany samodzielnie jako puder matujący.

Cena: 5,20 zł

Sericite Mica Glow

Sericite Mica Glow
Sericite Mica Glow

INCI: Mica

Naturalna, niedomieszkowana mika otrzymywana z serycytu, minerału należącego do grupy mik. Szeroko stosowana w kosmetykach mineralnych, zwłaszcza w podkładach, pudrach, cieniach, różach itp. jako ich podstawowy składnik. Lekko kryjąca. Kosmetykom nadaje jedwabistość, działa przeciwzbrylająco. Ma dobrą przyczepność. Można ją łączyć z kolorowymi i błyszczącymi mikami oraz tlenkami i innymi pigmentami. Odmiana perłowa z wyraźnym satynowym połyskiem. Widocznie odbija światło wygładzając optycznie drobne pory i zmarszczki, przypomina tym nieco bardziej matowe odmiany tlenochloreku bizmutu.

Idealna jako baza do przygotowania rozświetlaczy czy pudrów rozświetlających.

Cena: 5,20 zł
  • nowość

Pure White Mica

Pure White Mica
Pure White Mica

INCI: Synthetic Fluorphlogopite

Śnieżnobiała mika syntetyczna. Całkowicie transparentna, o jasnym, subtelnym połysku. Rozświetla skórę dodając jej naturalnego blasku. Charakteryzuję ją niska zawartość metali ciężkich oraz niska adsorpcja sebum, co czyni ją doskonałym składnikiem kosmetyków do cer suchych i normalnych. W recepturach można nią całkowicie lub częściowo zastąpić Sericite Mica. Może być stosowana samodzielnie jako puder wykańczający lub rozświetlacz.

Cena: 5,10 zł

Krzemionka sferyczna SEBUM MAX CONTROL

Krzemionka sferyczna SEBUM MAX CONTROL
Krzemionka sferyczna SEBUM MAX CONTROL

INCI: Silica (Silicon dioxide)

Zmodyfikowana, wysokowydajna wersja krzemionki Sebum Balance. Jest nieco mniej gładka i jedwabista, ale na jej powierzchni może zaadsorbować się dwa razy więcej sebum. Polecana do cer tłustych i bardzo tłustych. Sprawdza się nawet w przypadku cer problematycznych, gdy inne metody kontroli sebum nie dały rezultatu. Wpływa korzystnie na trwałość makijażu, doskonale przylega do skóry dzięki czemu matuje skutecznie i długotrwale, nawet w ekstremalnych warunkach (wysoka wilgotność, temperatura). 
Sferyczna krzemionka rozprasza intensywnie światło (soft focus) dzięki czemu niedoskonałości skóry ulegają optycznemu wygładzaniu, a makijaż uzyskuje jednorodne i naturalne wykończenie bez efektu maski.

Krzemionkę Sebum Max Control można dodać do dowolnego gotowego kosmetyku sypkiego, jeśli nie matuje on wystarczająco skóry lub nie wchłania odpowiedniej ilości sebum.
Może być stosowana samodzielnie jako puder matujący jedynie w wyjątkowych przypadkach.

Cena: 4,99 zł

Glinka niebieska

Glinka niebieska
Glinka niebieska

INCI: Blue Kaolin Clay

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Matuje optycznie i pielęgnuje. Polecana szczególnie w pielęgnacji cery wrażliwej, suchej, dojrzałej i atopowej. Działa wygładzająco na skórę i rozjaśnia przebarwienia. 

Cena: 4,99 zł
  • nowość

Glinka czerwona

Glinka czerwona
Glinka czerwona

INCI: Montmorillonite (red clay)

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz.

Cena: 4,98 zł

Glinka żółta

Glinka żółta
Glinka żółta

INCI: Kaolinite (yellow clay)

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz.

Cena: 4,97 zł

Glinka zielona

Glinka zielona
Glinka zielona

INCI: Illite (green clay)

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz.

Cena: 4,96 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl