Kaolin

Kaolin
Kaolin

INCI: Kaolin Clay

Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz. Idealny do cery tłustej. Może być wykorzystywany do wytwarzania cieni do oczu, pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie.

Cena: 3,25 zł

Glinka haloizytowa beżowa

Glinka haloizytowa beżowa
Glinka haloizytowa beżowa

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz. Idealna do cery tłustej.

Cena: 4,95 zł

Glinka haloizytowa brązowa

Glinka haloizytowa brązowa
Glinka haloizytowa brązowa

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz. Idealna do cery tłustej.

Cena: 4,95 zł

Glinka haloizytowa czerwona

Glinka haloizytowa czerwona
Glinka haloizytowa czerwona

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz. Idealna do cery tłustej.

Cena: 4,95 zł

Glinka czerwona

Glinka czerwona
Glinka czerwona

INCI: Montmorillonite (red clay)

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz.

Cena: 4,98 zł

Glinka zielona

Glinka zielona
Glinka zielona

INCI: Illite (green clay)

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz.

Cena: 4,96 zł

Glinka niebieska

Glinka niebieska
Glinka niebieska

INCI: Blue Kaolin Clay

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Matuje optycznie i pielęgnuje. Polecana szczególnie w pielęgnacji cery wrażliwej, suchej, dojrzałej i atopowej. Działa wygładzająco na skórę i rozjaśnia przebarwienia. 

Cena: 4,99 zł
  • nowość

Glinka żółta

Glinka żółta
Glinka żółta

INCI: Kaolinite (yellow clay)

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz.

Cena: 4,97 zł

Mikrosfery kosmetyczne

Mikrosfery kosmetyczne
Mikrosfery kosmetyczne

INCI: Magnesium Silicate

Nowoczesny wypełniacz kosmetyczny. Mikrosfery kosmetyczne mają m.in. działanie matujące. Rozpraszają światło dając efekt soft focus. Charakteryzują się niską adsorpcją sebum i wilgoci ze skóry.

Cena: 5,99 zł

Talk

Talk
Talk

INCI: Talc

Nadaje pudrom oraz podkładom kremową i jedwabistą konsystencję, polepsza rozprowadzanie i zwiększa ich przyczepność. Kosmetyki wykonane na bazie talku pozwalają osiągnąć subtelne, satynowe wykończenie, bez płaskiego efektu maski. Doskonale sprawdza się również w primerach oraz cieniach, ponieważ zmniejsza widoczność drobnych niedoskonałości cery i minimalizuje gromadzenie się kosmetyków w załamaniach powiek czy skóry. 

Cena: 4,84 zł

Węglan wapnia

Węglan wapnia
Węglan wapnia

INCI: Calcium Carbonate

Węglan wapnia ma silne właściwości higroskopijne. Dodany do kosmetyków będzie zwiększał krycie oraz wchłaniał wilgoć i sebum. Można go stosować zarówno w podkładach jak i w pudrach wykończających.

Cena: 5,20 zł

Puder jedwabny

Puder jedwabny
Puder jedwabny

INCI: Silk

Ma działanie odżywcze, nawilża skórę, czyni makijaż "oddychającym", odbija i rozprasza światło (soft-focus), chroni przed promieniowaniem UV. Poprawia aplikację i przyczepność, czyni kosmetyk jedwabistym. Utrwala makijaż. 

Cena: 6,50 zł
  • nowość

Puder jedwabny Superfine

Puder jedwabny Superfine
Puder jedwabny Superfine

INCI: Silk

Ma działanie odżywcze, nawilża skórę, czyni makijaż "oddychającym", odbija i rozprasza światło (soft-focus) oraz chroni przed promieniowaniem UV. Poprawia aplikację i przyczepność, czyni kosmetyk jedwabistym. Utrwala makijaż.
Puder jedwabny Superfine zaaplikowany na skórę nie pozostawia żadnych drobin i perfekcyjnie się po niej rozprowadza pozostawiając uczucie podobne do dotyku atłasu lub satyny. Odmiana najwyższej jakości.

Cena: 6,48 zł

Puder ryżowy

Puder ryżowy
Puder ryżowy

INCI: Oryza Sativa (Rica) Powder

Lekki, praktycznie transparentny. Adsorbuje sebum. Nadaje pudrom jedwabistość i ułatwia rozprowadzanie. Ma silne działanie matujące. Może być stosowany samodzielnie jako puder matujący.

Cena: 5,20 zł

Stearynian magnezu

Stearynian magnezu
Stearynian magnezu

INCI: Magnesium Stearate

Zwiększa przyczepność i polepsza aplikację kosmetyku.

Cena: 4,95 zł

Azotek boru

Azotek boru
Azotek boru

INCI: Boron Nitride

Zwiększa przyczepność, polepsza aplikację kosmetyku, nadaje mu jedwabistości.

Cena: 5,95 zł

Azotek boru Coverage

Azotek boru Coverage
Azotek boru Coverage

INCI: Boron Nitride

Satynowy, kryjący. Zwiększa przyczepność, polepsza aplikację kosmetyku, nadaje mu jedwabistości. Dobrze chłonie sebum.

Cena: 5,90 zł

Tlenochlorek bizmutu Fine

Tlenochlorek bizmutu Fine
Tlenochlorek bizmutu Fine

INCI: Bismuth Oxychloride

Nieorganiczny, śnieżnobiały pigment perłowy stosowanym powszechnie w podkładach, pudrach, różach, cieniach, pomadkach i innych kosmetykach kolorowych. Ze względu na niska adsorpcję sebum polecany jako komponent podstawowy w kosmetykach do cery suchej.

Cena: 5,85 zł

Dwutlenek tytanu

Dwutlenek tytanu
Dwutlenek tytanu

INCI: Titanium Dioxide

Jest używany przede wszystkim jako pigment, ma silny efekt wybielający, rozjaśnia inne pigmenty. Silnie kryjący. Jest doskonałym filtrem UV. Polepsza przyczepność.

Cena: 5,65 zł

Dwutlenek tytanu mikronizowany RS

Dwutlenek tytanu mikronizowany RS
Dwutlenek tytanu mikronizowany RS

INCI: Titanium Dioxide, Alumina, Manganese Dioxide

Dwutlenek tytanu mikronizowany Radical Scavenger to pigment mineralny o właściwościach anty-aging. Jest pierwsza linią ochrony przed uszkodzeniami oksydacyjnymi oraz tzw. foto-uszkodzeniami skóry. Wysoce efektywny w ochronie przed wolnymi rodnikami. Chroni skórę przed foto-starzeniem i przeciwdziała powstawaniu zmarszczek posłonecznych.

Cena: 5,90 zł
Produkt dnia
Kaolin Foundation Base Mix
Kaolin Foundation Base Mix
6,20 zł
Skwalan z oliwy z oliwek
Skwalan z oliwy z oliwek
16,10 zł
szt.
Partnerzy

indywidualne nadruki na metkach

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl