Komponenty podstawowe to zazwyczaj bezbarwne substancje stanowiące główny składnik większości kosmetyków mineralnych. Do takich komponentów zaliczamy serecyt (mikę), krzemionkę, glinki, talk oraz substancje organiczne tj. puder ryżowy, skrobia kukurydziana itp.
Proponujemy również gotowe połączenia miki z krzemionką, z dwutlenkiem tytanu, mirystynianu magnezu lub Methiconem oraz krzemionki z pigmentami.

W kosmetykach mineralnych stosuje się wiele różnych komponentów głównych. Ich dobór zależy od potrzeb i preferencji osobistych oraz od przeznaczenia danego kosmetyku.
W dziale znajdują się również dodatki będące substancjami mineralnymi (nieorganicznymi) oraz organicznymi, których właściwości będą w znaczący sposób wpływać na jakość otrzymanego kosmetyku. Przykładami takich dodatków wśród substancji nieorganicznych będą np. azotek boru, kaolin, krzemionka, węglan wapnia, wśród substancji organicznych mirystynian i stearynian magnezu, skrobia kukurydziana, puder ryżowy czy puder jedwabny.

Nylon-12 Perfect Illusion - dodatek funkcyjny, soft-focus, anty-aging

Nylon-12 Perfect Illusion - dodatek funkcyjny, soft-focus, anty-aging
Nylon-12 Perfect Illusion - dodatek funkcyjny, soft-focus, anty-aging

Unikatowy, luminescencyjny składnik kosmetyków zbudowany z nylonowego rdzenia pokrytego związkiem fluorescencyjnym a następnie zamkniętego w półprzeźroczystej polimerowej otoczce. Związek fluorescencyjny absorbuje światło UV i ponownie emituje energię jako rozproszone światło widzialne. Emitowane światło oświetla zacienione obszary zmarszczek, powiększonych porów i innych niedoskonałości skóry, radykalnie zmniejszając ich widoczność. Sam Nylon-12, dzięki swym właściwościom fizycznym matuje, wypełnia zagłębienia skóry, zapewnie doskonałe rozprowadzanie się kosmetyków oraz zmniejsza zbieranie się cieni, podkładów i innych kosmetyków w załamaniach skóry.

Natychmiastowy efekt optyczny Nylonu-12 Perfect Illusion wynika z interakcji fluorescencji i rozpraszania światła przez cząstki.
Nylon-12 Perfect Illusion jest idealny do wszelkiego typu kosmetyków mineralnych w tym primerów, podkładów, pudrów, cieni, do kosmetyków pielęgnacyjnych tj. kremy przeciwzmarszczkowe, żele/bazy pod makijaż, emulsje, kosmetyki pod oczy.

 

INCI: Nylon-12 Fluorescent Brightener 230 Salt (and) Polyvinylalcohol Crosspolymer

Cena: 5,49 zł

Mica Full Shine - perłowa mika syntetyczna

Mica Full Shine - perłowa mika syntetyczna
Mica Full Shine - perłowa mika syntetyczna

Intensywnie perłowa, lekko kryjąca mika syntetyczna. Charakteryzuję ją niska zawartość metali ciężkich oraz dobra adsorpcja sebum, co czyni ją doskonałym składnikiem kosmetyków do cer mieszanych i tłustych. Idealna do uzyskiwania kosmetyków rozświetlających.

 

INCI: Synthetic Fluorphlogopite

Cena: 3,60 zł
  • nowość

Mica Pure White - transparentna mika syntetyczna

Mica Pure White - transparentna mika syntetyczna
Mica Pure White - transparentna mika syntetyczna

Śnieżnobiała mika syntetyczna. Całkowicie transparentna, o jasnym, subtelnym połysku. Rozświetla skórę dodając jej naturalnego blasku. Charakteryzuję ją niska zawartość metali ciężkich oraz niska adsorpcja sebum, co czyni ją doskonałym składnikiem kosmetyków do cer suchych i normalnych. W recepturach można nią całkowicie lub częściowo zastąpić Sericite Mica. Może być stosowana samodzielnie jako puder wykańczający lub rozświetlacz.

 

INCI: Synthetic Fluorphlogopite

Cena: 5,10 zł

Mica Semi Matte - półmatowa mika syntetyczna

Mica Semi Matte - półmatowa mika syntetyczna
Mica Semi Matte - półmatowa mika syntetyczna

Praktycznie matowa, lekko kryjąca mika syntetyczna. Charakteryzuję ją niska zawartość metali ciężkich oraz dobra adsorpcja sebum, co czyni ją doskonałym składnikiem kosmetyków do cer mieszanych i tłustych. Idealna do uzyskiwania kosmetyków o matowym wykończeniu. W wyjątkowo intensywnym świetle mogą pojawić się ledwie dostrzegalne dyskretne drobinki. 

 

INCI: Synthetic Fluorphlogopite

Cena: 3,60 zł
  • nowość

Sericite Mica - półtransparentna mika naturalna

Sericite Mica - półtransparentna mika naturalna
Sericite Mica - półtransparentna mika naturalna

Naturalna, niedomieszkowana mika otrzymywana z serycytu, minerału należącego do grupy mik. Szeroko stosowana w kosmetykach mineralnych, zwłaszcza w podkładach, pudrach, cieniach, różach itp. jako ich podstawowy składnik. Lekko kryjąca. Kosmetykom nadaje jedwabistość, działa przeciwzbrylająco. Ma dobrą przyczepność. Można ją łączyć z kolorowymi i błyszczącymi mikami oraz tlenkami i innymi pigmentami. Subtelnie perłowa z satynowym połyskiem. W niewielkim stopniu odbija światło wygładzając optycznie drobne pory i zmarszczki.

 

INCI: Mica

Cena: 4,20 zł

Sericite Mica Soft - transparentna mika naturalna

Sericite Mica Soft - transparentna mika naturalna
Sericite Mica Soft - transparentna mika naturalna

Naturalna, niedomieszkowana mika otrzymywana z serycytu, minerału należącego do grupy mik. Szeroko stosowana w kosmetykach mineralnych, zwłaszcza w podkładach, pudrach, cieniach, różach itp. jako ich podstawowy składnik. Ta odmiana jest całkowicie transparentna, wyjątkowo lekka i "puszysta". Kosmetykom nadaje jedwabistość, działa przeciwzbrylająco. Ma dobrą przyczepność. Można ją łączyć z kolorowymi i błyszczącymi mikami oraz tlenkami i innymi pigmentami. Lekko perłowa z satynowym połyskiem. W niewielkim stopniu odbija światło wygładzając optycznie drobne pory i zmarszczki, nie jest jednak tak błyszcząca jak tlenochlorek bizmutu.

INCI: Mica

Cena: 4,85 zł
  • nowość

Sericite Mica Półmat - półmatowa mika naturalna

Sericite Mica Półmat - półmatowa mika naturalna
Sericite Mica Półmat - półmatowa mika naturalna

Jest szeroko stosowana w kosmetykach mineralnych, zwłaszcza w podkładach jako ich podstawowy składnik. Całkowicie transparentna. Odmiana półmatowa z subtelnym satynowym połyskiem. Kosmetykom nadaje jedwabistość. Ma dobrą przyczepność. Dobrze adsorbuje sebum.

 

INCI: Mica

 

Cena: 5,95 zł

Silk Mica - perłowa mika naturalna

Silk Mica - perłowa mika naturalna
Silk Mica - perłowa mika naturalna

Jest podobna do innych mik, lecz jest nieco bielsza, połyskliwa oraz bardziej jedwabista. Całkowicie transparentna. Jest zalecana jako wypełniacz w sypkich pudrach mineralnych, podkładach, cieniach. Ma gładką teksturę.

 

INCI: Mica

 

Cena: 5,50 zł

Sericite Mica & Methicone - naturalna mika wzbogacona methiconem

Sericite Mica & Methicone - naturalna mika wzbogacona methiconem
Sericite Mica & Methicone - naturalna mika wzbogacona methiconem

Naturalna mika wzbogacona Methiconem, rodzajem silikonu zwiększającego przyczepność i sypkość samej miki.

 

INCI: Mica, Polymethylhydrogen Siloxane

Cena: 5,85 zł

Sericite Mica & Mirystynian Magnezu - naturalna mika wzbogacona mirystynianem magnezu

Sericite Mica & Mirystynian Magnezu - naturalna mika wzbogacona mirystynianem magnezu
Sericite Mica & Mirystynian Magnezu - naturalna mika wzbogacona mirystynianem magnezu

Naturalna mika wzbogacona mirystynianem magnezu zwiększającym przyczepność i sypkość miki. Wydłuża trwałość kosmetyków.

 

INCI: Mica, Myristic Acid, Magnesium Hydroxide

Cena: 5,65 zł

Anti-Redness Mica

Anti-Redness Mica
Anti-Redness Mica

Optycznie koryguje zaczerwienienia, dyskretnie i bez efektu maski.  Znajduje zastosowanie w korektorach, primerach, podkładach, kremach, podkładach płynnych.

 

INCI: Mica, Titanium Dioxide, Tin Oxide

Cena: 5,75 zł

Extender W

Extender W
Extender W

Extender W to matowa biała mieszanka bazowa, w skład której wchodzi mika pokryta dwutlenkiem tytanu. Jest jednym z najlepszych wypełniaczy w matowych kosmetykach mineralnych, doskonale nadaje się też do rozjaśnienia kosmetyków - podkładów, pudrów, cieni.  Średniokryjący, matowy, ma doskonałą przyczepność. Ma właściwości matujące, silnie chłonie sebum.

 

INCI: Mica, Titanium Dioxide

Cena: 5,65 zł

Low Luster - dodatek funkcyjny, matujący, adsorbcja sebum, soft focus

Low Luster - dodatek funkcyjny, matujący, adsorbcja sebum, soft focus
Low Luster - dodatek funkcyjny, matujący, adsorbcja sebum, soft focus

Low Luster jest odmianą miki o powierzchni modyfikowanej siarczanem baru i dwutlenkiem tytanu. Średnio kryjący, o niskim połsyku i zdolności opycznej modyfikacji powierzchni skóry. Rozprasza światło (soft focus) dając efekt miękkiego matu oraz naturalnego rozmycia konturów. Skutecznie matuje skórę, silnie adsorbuje sebum i wilgoć. Pozostawia skórę jedwabistą i miękką w dotyku. Doskonały dodatek zarówno do kosmetyków wykonywancyh własnoręcznie jak i gotowych.

 

INCI: Mica, Barium Sulfate, Titanium Dioxide

Cena: 6,65 zł

Krzemionka sferyczna AIRY FINISH

Krzemionka sferyczna AIRY FINISH
Krzemionka sferyczna AIRY FINISH

Unikalna, nieporowata odmiana krzemionki sferycznej. Od innych krzemionek różni się tym, ze jej cząstki są w środku puste, wypełnione jedynie powietrzem niczym mydlane bańki. Dzięki takiej budowie krzemionka Airy Finish jest wyjątkowo lekka i niewyczuwalna na skórze. Nie jest to jednak jedyna jej zaleta. Światło przechodzące przez cząsteczkę tej krzemionki ulega dwukrotnie rozproszeniu, raz wchodząc do sfery, a następnie ją opuszczając. W wyniku otrzymujemy wyjątkowo silny, bo podwójny, efekt soft-focus pozwalający maskować jak nigdy dotąd drobne zmarszczki czy pory skóry i uzyskać jednorodne, naturalne wykończenie makijażu bez efektu "płaskiego" matu. Efekt ten utrzymuje się nawet w momencie, gdy krzemionka nasyci się już sebum lub wilgocią, co nie zawsze jest osiągalne przy pozostałych, pełnych w środku, odmianach krzemionek. Z tego samego powodu krzemionka Airy Finish nie ciemnieje na twarzy po nasyceniu sebum, co jest jej dodatkowym atutem. 

Brak porów skutkuje niezbyt wysoką adsorpcją sebum, co czyni krzemionkę Airy Finish odpowiednią do każdej cery. Okazjonalnie mogą ją stosować nawet osoby o cerze suchej. Osoby chcące się cieszyć jej lekkością a posiadające cery tłuste lub mieszane, nie powinny się jednak smucić, gdyż mogą do zwiększyć wchłanianie sebum przez dodatek krzemionki Sebum Max Control.
Może być stosowana samodzielnie jako puder matujący.

 

INCI: Silica (Silicon dioxide)

Cena: 5,96 zł

Krzemionka sferyczna SEBUM BALANCE

Krzemionka sferyczna SEBUM BALANCE
Krzemionka sferyczna SEBUM BALANCE

Unikatowe właściwości powodują, że ta odmiana krzemionki jest niezwykle gładka i jedwabista. Dobra adsorpcja sebum, przyjemne odczucia sensoryczne w trakcie aplikacji oraz korzystny wpływ na trwałość makijażu sprawiają, że jest to najpopularniejsza i najszerzej stosowana odmian krzemionki sferycznej. Doskonale przylega do skóry dzięki czemu matuje skutecznie i długotrwale, nawet w ekstremalnych warunkach (wysoka wilgotność, temperatura). Sferyczne cząstki krzemionki silnie rozpraszają światło zapewniając efekt soft focus (optycznego wygładzenia wszelkich niedoskonałości skóry). Pozwala to uzyskać jednorodne i naturalne wykończenie makijażu bez efektu "płaskiego" matu. 

Krzemionkę można dodać do dowolnego gotowego kosmetyku sypkiego, jeśli nie matuje on wystarczająco skóry lub nie wchłania odpowiedniej ilości sebum.
Może być stosowana samodzielnie jako puder matujący.

 

INCI: Silica (Silicon dioxide)

Cena: 5,95 zł

Krzemionka sferyczna SEBUM MAX CONTROL

Krzemionka sferyczna SEBUM MAX CONTROL
Krzemionka sferyczna SEBUM MAX CONTROL

Zmodyfikowana, wysokowydajna wersja krzemionki Sebum Balance. Jest nieco mniej gładka i jedwabista, ale na jej powierzchni może zaadsorbować się dwa razy więcej sebum. Polecana do cer tłustych i bardzo tłustych. Sprawdza się nawet w przypadku cer problematycznych, gdy inne metody kontroli sebum nie dały rezultatu. Wpływa korzystnie na trwałość makijażu, doskonale przylega do skóry dzięki czemu matuje skutecznie i długotrwale, nawet w ekstremalnych warunkach (wysoka wilgotność, temperatura). 

Sferyczna krzemionka rozprasza intensywnie światło (soft focus) dzięki czemu niedoskonałości skóry ulegają optycznemu wygładzaniu, a makijaż uzyskuje jednorodne i naturalne wykończenie bez efektu maski.

Krzemionkę Sebum Max Control można dodać do dowolnego gotowego kosmetyku sypkiego, jeśli nie matuje on wystarczająco skóry lub nie wchłania odpowiedniej ilości sebum. Może być stosowana samodzielnie jako puder matujący jedynie w wyjątkowych przypadkach.

 

INCI: Silica (Silicon dioxide)

Cena: 4,99 zł

Krzemionka sferyczna RONASPHERE

Krzemionka sferyczna RONASPHERE
Krzemionka sferyczna RONASPHERE

Unikalna krzemionka o sferycznych cząstkach pokrytych otoczką dwutlenku tytanu oraz tlenku żelaza. Kombinacja kształtu oraz innowacyjnej powłoki pozwala na wypełnianie zmarszczek oraz drobnych niedoskonałości skóry, co w połączeniu ze zdolnością rozpraszania światła powoduje, że ich widoczność się zmniejsza, a skóra staje się gładsza. Jest produktem idealnym do stosowania w kosmetykach typu anty-aging. Naturalna barwa i wysoka transparentność, pozwalają na wykorzystanie jej we wszystkich typach kosmetyków upiększających i pielęgnacyjnych: sypkich podkładach, pudrach, primerach, żelach, kremach, bazach pod makijaż. Pozwala osiągnąć przyjemne, pudrowe wykończenie nie tylko w formulacjach pudrowych ale i fluidach czy emulsjach.

 

INCI: Silica (Silicon dioxide), Titanium Dioxide, Iron Oxide

Cena: 3,90 zł

Velvet Spheres - naturalna mika wzbogacona krzemionką

Velvet Spheres - naturalna mika wzbogacona krzemionką
Velvet Spheres - naturalna mika wzbogacona krzemionką

Unikalna forma miki połączonej ze sferyczną krzemionką. Lekka i transparentna, o delikatnym satynowym połysku, dodają skórze gładkości i świeżości. Połączenie płytek miki ze sferycznymi cząstkami krzemionki, sprawia, że kosmetyki wykonane z jej dodatkiem są niezwykle komfortowe w aplikacji i jedwabiście gładkie. Nadaje skórze delikatny, naturalny blask. Jest doskonała do otrzymywania rozświetlających podkładów, a przede wszystkim pudrów wykańczających do cer mieszanych i tłustych oraz dla cery normalnej. W przypadku cery normalnej, gdy zależy nam na efekcie umiarkowanego rozświetlenia, może zastąpić silnie adsorbującą sebum krzemionkę. Może być stosowana samodzielnie jako puder wykańczający.

 

INCI: Mica, Silica (Silicon dioxide)

Cena: 5,90 zł

White Velvet Spheres - syntetyczna mika wzbogacona krzemionką

White Velvet Spheres - syntetyczna mika wzbogacona krzemionką
White Velvet Spheres - syntetyczna mika wzbogacona krzemionką

Jedwabista i śnieżnobiała mika syntetyczna połączona ze sferyczną krzemionką. Wyjątkowo gładka, o jasnym satynowym połysku. Rozświetla skórę dodając jej naturalnego blasku. Połączenie sferycznej krzemionki z płytkami miki zapewnia nadzwyczaj przyjemną aplikację. Jest doskonała do otrzymywania rozświetlających podkładów, a przede wszystkim pudrów wykańczających do cer mieszanych i tłustych oraz dla cery normalnej. Dobrze adsorbuje sebum. Może być stosowana samodzielnie jako puder wykańczający.

 

INCI: Synthetic Fluorphlogopite, Silica (Silicon dioxide)

Cena: 5,68 zł

Mikrosfery silikonowe

Mikrosfery silikonowe
Mikrosfery silikonowe

Dzięki sferycznemu kształtowi cząstek rozpraszają światło i zapewniają korekcję optyczną zmarszczek oraz porów skóry. Mają doskonałe właściwości matujące. Są wodoodporne, pozostawiają na skórze cienki film zapobiegający utracie wody. Zachowują się nieco podobnie do krzemionki. Cechuje je doskonała przyczepność do skóry dzięki czemu przedłużają żywotność makijażu nawet w trudnych warunkach. Mogą być stosowane samodzielnie jako puder matujący.

 

INCI: Polymethylsilsesquioxane

Cena: 5,80 zł

White Sapphire - dodatek funkcyjny, poprawa aplikacji, jedwabiste wykończenie

White Sapphire - dodatek funkcyjny, poprawa aplikacji, jedwabiste wykończenie
White Sapphire - dodatek funkcyjny, poprawa aplikacji, jedwabiste wykończenie

Śnieżno białym wypełniacz funkcjonalny uzyskany z tlenku glinu, w naturze znanego jako szafir. Zapewnia kosmetykom doskonałe właściwości optyczne i sensoryczne. Stają się jedwabiste, komfortowe w aplikacji a skóra w dotyku niezwykle gładka i miękka. Niedoskonałości skóry i zmarszczki ulegają optycznemu zmniejszeniu. Pozwala uzyskać efekt promiennej cery. Znacznie poprawia przyczepność kosmetyków. W nieznacznym stopniu adsorbuje sebum i wilgoć, polecany do skóry suchej, wrażliwej.

 

INCI: Synthetic Sapphire

Cena: 5,49 zł

Kaolin White Ultrafine

Kaolin White Ultrafine
Kaolin White Ultrafine

Charakteryzuje się wysoką mikronizacją, wysokim poziomem bieli oraz duża zawartością naturalnej krzemionki. Może być stosowany samodzielnie jako puder matujący. Pielęgnuje, koi, ściąga pory.

 

INCI: Kaolin Clay

Cena: 3,54 zł

Kaolin

Kaolin
Kaolin

Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz. Idealny do cery tłustej. Może być wykorzystywany do wytwarzania cieni do oczu, pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie.

 

INCI: Kaolin Clay

Cena: 3,25 zł

Glinka haloizytowa beżowa

Glinka haloizytowa beżowa
Glinka haloizytowa beżowa

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz. Idealna do cery tłustej.

Cena: 4,95 zł

Glinka haloizytowa brązowa

Glinka haloizytowa brązowa
Glinka haloizytowa brązowa

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz. Idealna do cery tłustej.

Cena: 4,95 zł

Glinka haloizytowa czerwona

Glinka haloizytowa czerwona
Glinka haloizytowa czerwona

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz. Idealna do cery tłustej.

Cena: 4,95 zł

Glinka czerwona

Glinka czerwona
Glinka czerwona

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz.

 

INCI: Montmorillonite (red clay)

Cena: 4,98 zł

Glinka zielona

Glinka zielona
Glinka zielona

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz.

 

INCI: Illite (green clay)

Cena: 4,96 zł

Glinka niebieska

Glinka niebieska
Glinka niebieska

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Matuje optycznie i pielęgnuje. Polecana szczególnie w pielęgnacji cery wrażliwej, suchej, dojrzałej i atopowej. Działa wygładzająco na skórę i rozjaśnia przebarwienia. 

 

INCI: Blue Kaolin Clay

Cena: 4,99 zł

Glinka żółta

Glinka żółta
Glinka żółta

Może być wykorzystywana do wytwarzania pudrów, podkładów itp. Polepsza przyczepność kosmetyków, ułatwia ich rozprowadzanie. Silnie adsorbuje wilgoć i tłuszcz.

 

INCI: Kaolinite (yellow clay)

Cena: 4,97 zł

Mikrosfery kosmetyczne

Mikrosfery kosmetyczne
Mikrosfery kosmetyczne

Nowoczesny wypełniacz kosmetyczny. Mikrosfery kosmetyczne mają m.in. działanie matujące. Rozpraszają światło dając efekt soft focus. Charakteryzują się niską adsorpcją sebum i wilgoci ze skóry.

 

INCI: Magnesium Silicate

Cena: 5,99 zł

Talk

Talk
Talk

Nadaje pudrom oraz podkładom kremową i jedwabistą konsystencję, polepsza rozprowadzanie i zwiększa ich przyczepność. Kosmetyki wykonane na bazie talku pozwalają osiągnąć subtelne, satynowe wykończenie, bez płaskiego efektu maski. Doskonale sprawdza się również w primerach oraz cieniach, ponieważ zmniejsza widoczność drobnych niedoskonałości cery i minimalizuje gromadzenie się kosmetyków w załamaniach powiek czy skóry. 

 

INCI: Talc

Cena: 4,84 zł

Węglan wapnia

Węglan wapnia
Węglan wapnia

Węglan wapnia ma silne właściwości higroskopijne. Dodany do kosmetyków będzie zwiększał krycie oraz wchłaniał wilgoć i sebum. Można go stosować zarówno w podkładach jak i w pudrach wykończających.

 

INCI: Calcium Carbonate

Cena: 4,50 zł

Puder jedwabny - pielęgnacja, odżywianie, filtr UV, soft-focus

Puder jedwabny - pielęgnacja, odżywianie, filtr UV, soft-focus
Puder jedwabny - pielęgnacja, odżywianie, filtr UV, soft-focus

Ma działanie odżywcze, nawilża skórę, czyni makijaż "oddychającym", odbija i rozprasza światło (soft-focus), chroni przed promieniowaniem UV. Poprawia aplikację i przyczepność, czyni kosmetyk jedwabistym. Utrwala makijaż.

 

INCI: Silk

Cena: 6,50 zł

Puder jedwabny Superfine

Puder jedwabny Superfine
Puder jedwabny Superfine

Ma działanie odżywcze, nawilża skórę, czyni makijaż "oddychającym", odbija i rozprasza światło (soft-focus) oraz chroni przed promieniowaniem UV. Poprawia aplikację i przyczepność, czyni kosmetyk jedwabistym. Utrwala makijaż. 

Puder jedwabny Superfine zaaplikowany na skórę nie pozostawia żadnych drobin i perfekcyjnie się po niej rozprowadza pozostawiając uczucie podobne do dotyku atłasu lub satyny. Odmiana najwyższej jakości.

 

INCI: Silk

Cena: 6,48 zł

Puder perłowy mikronizowany

Puder perłowy mikronizowany
Puder perłowy mikronizowany

Ma działanie odżywcze, regenerujące i antyseptyczne. Poprawia koloryt skóry, matuje i adsorbuje nadmiar sebum. Całkowicie transparentny.

 

INCI: Pearl Powder

Cena: 3,95 zł

Puder ryżowy

Puder ryżowy
Puder ryżowy

Lekki, praktycznie transparentny. Adsorbuje sebum. Nadaje pudrom jedwabistość i ułatwia rozprowadzanie. Ma silne działanie matujące. Może być stosowany samodzielnie jako puder matujący.

 

INCI: Oryza Sativa (Rica) Powder

Cena: 5,20 zł

Stearynian magnezu

Stearynian magnezu
Stearynian magnezu

Stearynian magnezu jest białym bezwonnym proszkiem. Zwiększa przyczepność i polepsza aplikację kosmetyku.

 

INCI: Magnesium Stearate

Cena: 4,50 zł

Mirystynian magnezu

Mirystynian magnezu
Mirystynian magnezu

Zwiększa przyczepność i polepsza aplikację kosmetyku, nadaje mu miękkości i kremowości.

 

INCI: Magnesium Myristate

Cena: 5,95 zł

Azotek boru

Azotek boru
Azotek boru

Zwiększa przyczepność, polepsza aplikację kosmetyku, nadaje mu jedwabistości.

 

INCI: Boron Nitride

Cena: 5,95 zł

Azotek boru Coverage

Azotek boru Coverage
Azotek boru Coverage

Satynowy, kryjący. Zwiększa przyczepność, polepsza aplikację kosmetyku, nadaje mu jedwabistości. Dobrze chłonie sebum.

 

INCI: Boron Nitride

Cena: 5,90 zł

Tlenochlorek bizmutu Fine - dodatek funkcyjny, poprawa aplikacji, glow, ECOCERT

Tlenochlorek bizmutu Fine - dodatek funkcyjny, poprawa aplikacji, glow, ECOCERT
Tlenochlorek bizmutu Fine - dodatek funkcyjny, poprawa aplikacji, glow, ECOCERT

Nieorganiczny, śnieżnobiały pigment perłowy stosowanym powszechnie w podkładach, pudrach, różach, cieniach, pomadkach i innych kosmetykach kolorowych. Ze względu na niska adsorpcję sebum polecany jako komponent podstawowy w kosmetykach do cery suchej. Pigment posiada Certyfikat ECOCERT

 

INCI: Bismuth Oxychloride

 

Cena: 5,85 zł

Dwutlenek tytanu - biel tytanowa - biały pigment mineralny

Dwutlenek tytanu - biel tytanowa - biały pigment mineralny
Dwutlenek tytanu - biel tytanowa - biały pigment mineralny

Jest używany przede wszystkim jako pigment, ma silny efekt wybielający, rozjaśnia inne pigmenty. Silnie kryjący. W wersji mikronizowanej chroni przed promieniowaniem UV. Polepsza przyczepność.

 

INCI: Titanium Dioxide

 

Cena: 5,65 zł

Dwutlenek tytanu mikronizowany RS - filtr UV

Dwutlenek tytanu mikronizowany RS - filtr UV
Dwutlenek tytanu mikronizowany RS - filtr UV

Dwutlenek tytanu mikronizowany Radical Scavenger to pigment mineralny o właściwościach anty-aging. Jest pierwsza linią ochrony przed uszkodzeniami oksydacyjnymi oraz tzw. foto-uszkodzeniami skóry. Wysoce efektywny w ochronie przed wolnymi rodnikami. Chroni skórę przed foto-starzeniem i przeciwdziała powstawaniu zmarszczek posłonecznych.

 

INCI: Titanium Dioxide, Alumina, Manganese Dioxide

Cena: 5,90 zł

Smooth Spheres - dodatek funkcyjny, soft-focus, anty-aging, adsorpcja sebum

Smooth Spheres  - dodatek funkcyjny, soft-focus, anty-aging, adsorpcja sebum
Smooth Spheres - dodatek funkcyjny, soft-focus, anty-aging, adsorpcja sebum

Smooth Sphere to ceramiczne mikrosfery o powierzchni powleczonej krzemionką i dwutlenkiem tytanu. Charakteryzuje je bardzo wysoką adsorpcją sebum, doskonałe właściwości matujące oraz zdolność rozpraszania światła (efekt "soft focus"). Polecane do kosmetyków dla cery dojrzałej, z niedoskonałościami oraz anty-aging

 

INCI: Sodium Potassium Aluminum Silicate, Titanium Dioxide, Silica 

Cena: 6,50 zł

Softshade

Softshade
Softshade

Odmiana dwutlenku tytanu o powierzchni pokrytej miką, krzemionką oraz korundem (tlenek glinu; szafir). Lekko kryjąca, o niskim połsyku, silnie rozprasza światło (efekt „soft focus”). Rozjaśnia, skutecznie matuje skórę, silnie adsorbuje sebum i wilgoć. Pozostawia skórę jedwabistą i miękką w dotyku.

 

Produkt posiada certyfikat ECOCERT.

 

INCI: Titanium Dioxide, Mica, Silica, Alumina

Cena: 6,50 zł

Dwutlenek tytanu water dispersible

Dwutlenek tytanu water dispersible
Dwutlenek tytanu water dispersible

Jest używany przede wszystkim jako pigment, ma silny efekt wybielający, rozjaśnia inne pigmenty. Silnie kryjący. Jest doskonałym filtrem UV. Polepsza przyczepność. Odmiana ulegająca dyspersji w wodzie.

 

INCI: Titanium Dioxide

Cena: 5,65 zł

Tlenek cynku - biel cynkowa - biały pigment mineralny

Tlenek cynku - biel cynkowa - biały pigment mineralny
Tlenek cynku - biel cynkowa - biały pigment mineralny

Klasyczny biały, pigment mineralny. W podkładach, pudrach czy innych kosmetykach mineralnych tlenek cynku odpowiada za krycie. Dodatkowo pełni funkcję antybakteryjną, a w wersji mikronizowanej chroni przed promieniowaniem UV.

 

INCI: Zinc Oxide

Cena: 4,50 zł

Blue Light Shield - filtr światła niebieskiego (HEVL)

Blue Light Shield -  filtr światła niebieskiego (HEVL)
Blue Light Shield - filtr światła niebieskiego (HEVL)

Nowoczesny, wyjątkowo bezpieczny i wygodny w stosowaniu filtr światła niebieskiego (HEVL).
Światło niebieskie to wysokoenergetyczne światło widzialne o długości 400-500 nm, emitowane przez wyświetlacze telefonów, ekrany i monitory komputerowe oraz obecne naturalnie w promieniowaniu słonecznym. 
Konwencjonalne filtry pochłaniają jedynie promieniowanie UVA-UVB (290-400 nm).

 

INCI: Calcium Sodium Borosillicate

Cena: 6,60 zł
  • nowość

Sunlight Veil - filtr UV

Sunlight Veil - filtr UV
Sunlight Veil - filtr UV

Zaawansowany wypełniacz funkcyjny (filtr UVA i UVB), w którym mikronizowany tlenek cynku został użyty w formie otoczki na płytce talku. Dzięki takiemu zabiegowi ta sama ilość tlenku cynku pozwala na osiągnięcie wyższego współczynnika SPF w porównaniu z kosmetykiem, w którym zastosowano go w formie czystej. Zastosowanie talku jako nośnika zapewnia lepsze rozprowadzanie kosmetyku, przyjemne odczucia sensoryczne oraz naturalne satynowe wykończenie.

 

INCI: Talc, Zinc Oxide

 

Cena: 5,45 zł

Tlenek cynku mikronizowany 100-110 nm - filtr UV

Tlenek cynku mikronizowany 100-110 nm - filtr UV
Tlenek cynku mikronizowany 100-110 nm - filtr UV

Tlenek cynku w wersji mikronizowanej jest typowym filtrem UV. Zadbaliśmy, by nie była to forma nanocząsteczkowy - cząstki tlenku cynku są większe niż 100 nm. Nie mogą wnikać do głębszych warstw skóry, mózgu czy innych narządów wewnętrznych, w których mogłyby uszkodzić komórki. Stosowanie tego rodzaju tlenku cynku mikronizowanego jest więc całkowicie bezpieczne oraz zgodne z przepisami Unii Europejskiej dotyczącymi kosmetyków.
Tlenek cynku mikronizowany ma niewielkie krycie, nie nadaje się więc do przygotowania kosmetyków typu podkład czy puder, jeśli zależy nam by były to kosmetyki kryjące. Doskonale natomiast nadaje się do rozjaśniania zbyt ciemnych kosmetyków lub przygotowania ich wersji o mniejszym kryciu. Typowym białym pigmentem kryjącym jest jego niemikronizowana wersja. W  kosmetykach spełnia również funkcję antybakteryjną

 

INCI: Zinc Oxide

Cena: 5,70 zł

UV Protection Base - baza kosmetyczna z filtrem UV

UV Protection Base - baza kosmetyczna z filtrem UV
UV Protection Base - baza kosmetyczna z filtrem UV

Wygodna w użyciu baza pozwalająca wprowadzić do podkładu lub pudru filtr UV bez konieczności użycia moździerza lub młynka. Bazę można stosować do tworzenia własnych kosmetyków oraz do modyfikacji kosmetyków gotowych. Zawiera mikronizowany tlenek cynku 100-110 nm, spełniający zadanie filtra UV, oraz mikrosfery silikonowe, dzięki którym kosmetyk będzie miał właściwości matujące, a po aplikacji będzie bardzo trwały. Dodatek UV Protection Base zapewni ochronę przed promieniowaniem UVA i UVB oraz optyczną korekcję niedoskonałości skóry (efekt „soft focus”). 

 

INCI: Zinc Oxide, Polymethylsilsesquioxane

Cena: 6,50 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl