Masła, oleje, woski
W tym dziale znajdują się jedynie niezbędne półprodukty potrzebne do wykonania kosmetyków kolorowych.
Pochodzą z renomowanego sklepu ZRÓB SOBIE KREM, w którym znajdziecie Państwo bogatą ofertę innych olei, maseł, wosków oraz rozmaitych półproduktów do kosmetyki pielęgnacyjnej.
Alantoina
Masła, oleje, woski
INCI: Allantoin
Działa regenerująco, ułatwiająca gojenie i odnowę uszkodzonego naskórka. Zmniejsza pieczenie, łagodzi,
zaczerwienienie skóry wrażliwej. Ma także działanie nawilżające, wygładza i zmiękcza skórę. Można ją stosować we wszelkiego rodzaju kosmetykach.Cena:5.90złMasło Shea
Masła, oleje, woski
INCI: Butyrospermum Parkii
Zmiękcza i natłuszcza skórę, działa ochronnie, zawiera alantoinę, przyspiesza procesy gojenia. Naturalny filtr UV. Idealny do pomadek.
Cena:4.25złWosk Candelilla
Masła, oleje, woski
INCI: Euphorbia Cerifa (Candelilla) Wax.
Silnie błyszczący, polecany do pomadek, błyszczyków, balsamów itp. Dobrze natłuszcza, pielęgnuje skórę, wygładza.
Cena:2.50złWosk Carnauba
Masła, oleje, woski
INCI: Cera carnauba
Najtwardszy wosk kosmetyczny. Na powierzchni skóry tworzy warstwę ochronną. Nadaje skórze połysk i elastyczność. Polecany jest do kosmetyków do ust.Cena:3.90złWosk pszczeli biały
Masła, oleje, woski
INCI: Cera Alba
Bezbarwny wosk pszczeli, uelastycznia i zmiękcza skórę. Stosowany jako środek utwardzający m.in. w pomadkach.
Cena:2.05złOzokeryt
Masła, oleje, woski
INCI: Ozokerite
Wosk mineralny, stosowany do nadawania konsystencji w kosmetykach ozdobnych np. pomadkach, czy sztyftach pielęgnacyjnych. Twardy i błyszczący.
Cena:8.95złZłoty olej Jojoba
Masła, oleje, woski
INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Działa natłuszczająco, zmiękczająco, łagodząco, przeciwzapalnie i odżywczo. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry. Można go stosować zarówno w kosmetykach do ust jak i w pudrach, podkładach, cieniach...
Cena:5.19złOlej Jojoba WATER CLEAR
Masła, oleje, woski
INCI: Simmondsia Chinensis
Olej Jojoba - tłoczony na zimno, filtrowany tak aby otrzymać krystalicznie czysty, bezzapachowy produkt.
Cena:6.30złOlej rycynowy
Masła, oleje, woski
INCI: Ricinus Communis
Silnie błyszczący, polecany do pomadek, błyszczyków...
Cena:2.57złGliceryna roślinna
Masła, oleje, woski
INCI: Glicerin
Substancja nawilżająca. Polecana do otrzymywania bazy pod cienie.
Cena:2.15złSkwalan
Masła, oleje, woski
INCI: Squalane
Skwalan jest składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy tłuszczowej naszej skóry. Zalecany do pielęgnacji skóry suchej, odwodnionej, delikatnej, wrażliwej, alergicznej. Stosowany w pomadkach, błyszczykach, bazach żelowych itp
Cena:7.95złAlkohol cetylowy
Masła, oleje, woski
INCI: Cetyl Alcohol
Stabilizator emulsji, środek konsystencjotwórczy i nadający "smarowalność". Alkohol cetylowy nawilża, wygładza skórę.
Cena:3.90złKwas stearynowy
Masła, oleje, woski
INCI: Stearic Acid
Kwas stearynowy jest stosowany w przemyśle kosmetycznym oraz farmaceutycznym jako stabilizator konsystencji.
Cena:2.90złEmulgator MGS
Masła, oleje, woski
INCI: Methyl Glucose Sesquistearate
Niejonowy emulgator O/W. Emulgator pochodzenia roślinnego, znajduje zastosowanie w produkcji kremów, liotonów, maskar.
Cena:2.90zł




























