Olej rycynowy
Masła, oleje, woski
Cena:4.50zł
masz pytania?
INCI: Ricinus Communis
Olej rycynowy (rafinowany) jest olejem silnie błyszczącym. Znajduje zastosowanie w produkcji m.in. pomadek i błyszczyków. Wykazuje działanie natłuszczające i ochronne. Zapobiega utracie wilgotności naskórka. Używany przez dłuższy czas może wysuszyć skórę ust, dlatego płynne błyszczyki powinno się mieszać z innymi olejami co niestety powoduje, że połysk nie jest tak intensywny.
- Substancja organiczna
- Jakość kosmetyczna
- Przechowywać w szczelnym opakowaniu, chronić przed wilgocią i światłem, po otwarciu w lodówce
- Postać: olej bezbarwny do lekko żółtego, gęsty i lepki, dający piękny połysk
Tego produktu nie wysyłamy listem poleconym 5 zł.
Jeśli wybierasz tylko ten produkt koszt wysyłki wynosi 6 zł.
Więcej informacji o właściwościach tego produktu znajdziesz na stronie:
http://www.zrobsobiekrem.pl/?92,olej-rycynowy-rafinowany
Przykładowe receptury:
- Receptura przykładowa 40 - błyszczyk
- Receptura przykładowa 41 - błyszczyk
- Receptura przykładowa 42 - błyszczyk
- Receptura przykładowa 43 - pomadka
- Receptura przykładowa 44 - pomadka
| Cechy | |
| Ilość | 30 ml |
|---|---|
Polecamy także:
|
Wosk Candelilla
2.80zł
|



















