Złoty olej Jojoba
Masła, oleje, woski
INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Olej Jojoba może być stosowany do wszelkich formulacji. Działa natłuszczająco, zmiękczająco, łagodząco, przeciwzapalnie i odżywczo. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry. Można go dodawać w ilości kilku kropel do pudrów, podkładów, cieni itp. Ma budowę chemiczną zbliżoną do sebum, jest więc polecany do kosmetyków dla osób o suchej i wrażliwej cerze. Kosmetyk zawierający olej Jojoba nie będzie w tak znacznym stopniu wysuszał wrażliwej skóry. Może stanowić jeden z olei wchodzących w skład pomadek czy błyszczyków - ze względu na swoje nieocenione właściwości nada im dodatkowo charakter pielęgnacyjny.
Jeśli wybierasz jedynie ten produkt w ilości 15 ml koszt wysyłki wynosi 5 zł, natomiast w ilości 30 ml - 6 zł.
- Substancja organiczna
- Półprodukt kosmetyczny
- Postać: płynny wosk o kolorze żółtym, bezzapachowy, tężeje poniżej 8°C. Może być podgrzewany do 300°C bez zmiany właściwości
- Jakość kosmetyczna
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu, chronić przed wilgocią i światłem.
Więcej informacji o właściwościach tego produktu znajdziesz na stronie:
http://www.zrobsobiekrem.pl/?77,olej-jojoba-naturalny-zloty
Przykładowe receptury:
- Receptura przykładowa 32 - cienie
- Receptura przykładowa 33 - cienie
- Receptura przykładowa 40 - błyszczyk
- Receptura przykładowa 41 - błyszczyk
- Receptura przykładowa 42 - błyszczyk
- Receptura przykładowa 43 - pomadka
- Receptura przykładowa 44 - pomadka
| Cechy | |
| Ilość | 15 ml, 30 ml |
|---|---|
Polecamy także:
|
Alantoina
3.40zł
|
Masło Shea
3.48zł
|
Osoby, które kupiły ten produkt kupiły także:
- A value of 1 zł1.00zł
- Pojemniczek kosmetyczny 6 ml1.45zł
- Sericite Mica Mat5.35zł
- Pojemniczek z sitkiem 8 ml2.31zł
- Stearynian magnezu4.60zł




















