wpisz nazwę produktu lub opis



Wpisz swój e-mail, a powiadomimy
Cię o nowościach i promocjach.


Dołącz do nas na Facebook

  


A A A

Emulgator - monostearynian glicerolu

Masła, oleje, woski

Cena:3.35zł
masz pytania?

INCI Glyceryl Monostearate

 

Emulgator pochodzenia roślinnego składający się głównie z monoglicerydów, tworzy trwałe emulsje w połączeniu z koemulgatorami - np. alkoholem cetylowym, woskami. Pozwala otrzymać nietłuste kremy z zawartością fazy tłuszczowej na poziomie już od 20% - lekkie kremy nawilżające dla cery trądzikowej, tłustej i mieszanej. Można takze otrzymać kremy tłuste i półtłuste - przy większej zawartości olejów i maseł. Traci swoje właściwości emulgujące przy kremach z kwaśną fazą wodną. Działa przy pH w granicach 6.8 - 8.5. Stosowany także jako stabilizator emulsji przy emulsjach O/W.

 

 

 

  • Substancja organiczna
  • Półprodukt kosmetyczny
  • Postać: biaÅ‚e, bezwonne pÅ‚atki, temperatura topnienia ok. 55ºC
  • Jakość kosmetyczna
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu, chronić przed wilgociÄ… i Å›wiatÅ‚em

  

Cechy
Ilość 5 g

Komentarze: