Guma ksantanowa
Masła, oleje, woski
Cena:2.50zł
masz pytania?
INCI: Xanthan Gum
Â
Guma ksantanowa - wielocukier pochodzenia mikrobiologicznego, tworzy roztwory, których lepkość jest w małym stopniu zależna od pH, temperatury i dodatku soli, oraz czynników mechanicznych-mieszania.
Â
Zastosowanie
W kosmetykach stosuje się od 0.1 do 10% w zalezności od wymaganej konsystencji. Z łatwością rozpuszcza się w wodzie w temperaturze pokojowej. Pozwala otrzymać przejrzyste żele wodne.
Â
Gęstośc nasypowa - 0.8 g / ml (łyżeczka 5 ml waży około 4 g)
Polecamy stosowanie gumy ksantanowej przy tworzeniu tuszy do rzęs.
Â
- Substancja organiczna
- Półprodukt kosmetyczny
- Postać: kremowy sypki proszek
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu, chronić przed wilgocią i światłem
WiÄ™cej informacji o wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ciach tego produktu znajdziesz na stronie:Â
http://www.zrobsobiekrem.pl/?187,guma-ksantanowa-transparentna
Â
Â
| Cechy | |
| Ilość | 2 g |
|---|---|













