wpisz nazwę produktu lub opis



Wpisz swój e-mail, a powiadomimy
Cię o nowościach i promocjach.


Dołącz do nas na Facebook

  


A A A

Tlenek cynku mikronizowany 100-110 nm

Pigmenty matowe|Wypełniacze i dodatki

Cena:5.40zł
masz pytania?

INCI: Zinc Oxide (CI 77497)

 

 

W kosmetykach spełnia funkcję antybakteryjną. Jest doskonałym filtrem UVA i UVB. Tlenek cynku zwiększa również krycie i przyczepność. Rozjaśnia mieszanki kolorystyczne. Wykorzystywany w sypkich mieszankach podkładowych, cieniach do oczu, pudrach oraz wielu innych preparatach kosmetycznych itp. Tlenek cynku ma lekkie działanie antybakteryjne i przyspiesza gojenie ran. Z tego powodu jest używany jako składnik maści i zasypek leczących rozmaite choroby skóry.

 

Oferowany przez nas tlenek cynku mikronizowany nie jest nanocząsteczkowy. Cząstki tlenku cynku są większe niż 100 nm. Nie mogą wnikać do głębszych warstw skóry, mózgu czy innych narządów wewnętrznych, w których mogłyby uszkodzić komórki. Stosowanie tego rodzaju tlenku cynku mikronizowanego jest więc całkowicie bezpieczne oraz zgodne z przepisami Unii Europejskiej dotyczącymi kosmetyków. 

 

Jako pigment został wprowadzony w 1779 r, a od 1834 jako "biel chińska" jest stosowany w gwaszu.

 

Znajdziecie go Państwo w naszym sklepie w dwóch działach, 'Pigmenty matowe' oraz 'Wypełniacze i dodatki', ponieważ w formulacjach takie funkcje będzie właśnie spełniał.

 

Dopuszczalne maksymalne stężenie: 25%.

 

 

  • Pigment mineralny
  • Półprodukt kosmetyczny
  • Dopuszczony do użytku w kosmetykach do: ust, oczu, twarzy i paznokci
  • Przechowywać w szczelnym opakowaniu, chronić przed wilgociÄ… i Å›wiatÅ‚em
  • Jakość kosmetyczna
  • Rozmiar czÄ…stek: od 100 do 110 nm

 

 

Przykładowe receptury:

 

Cechy
Ilość próbka ~5 ml, 10 g, 30 g, 100 g, 500 g
 

Polecamy także:

Dwutlenek tytanu
5.35zł
Tlenek cynku
5.25zł
 
 

Osoby, które kupiły ten produkt kupiły także:

Komentarze: