Skwalan
Masła, oleje, woski
Cena:7.99zł
masz pytania?
INCI: Squalane
Skwalan naturalnie występuje w naszej skórze, jest składnikiem ludzkiego sebum (ochronnej warstwy tłuszczowej) w ilości do 10%. Skwalan charakteryzuje się silnymi właściwościami nawilżającymi i regeneracyjnymi - uszczelnia, odbudowuje płaszcz lipidowy.
Olej jest bardzo lekki, po aplikacji szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości tylko nawilżenia i wygładzenia. Uzupełnia braki w warstwie lipidowej naskórka. Może być stosowany bezpośrednio na skórę. Olej nie powoduje podrażnień, nie powoduje alergii, nie jest toksyczny. Może być stosowany w pomadkach, błyszczykach, bazach żelowych itp.
- Substancja organiczna
- Półprodukt kosmetyczny
- Postać: bezbarwny, przezroczysty olej, bezzapachu, olej o gęstości 0.8 g / ml
- Jakość kosmetyczna
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu, chronić przed wilgocią i światłem
Przykładowe receptury:
| Cechy | |
| Ilość | 15 ml, 30 ml |
|---|---|


















