Stearynian cynku
Wypełniacze i dodatki
Cena:4.97zł
masz pytania?
INCI: Zinc Stearate
Stearynian cynku jest białym bezwonnym proszkiem. Jest używany w kosmetykach we wszelkich sypkich formulacjach (pudry, podkłady, cienie itp). Zwiększa przyczepność i polepsza aplikację kosmetyku (zwiększa poślizg), wpływa na konsystencję pudru wiążąc składniki i zmniejszając nieco jego pylistość - dobry dodatek zarówno do pudrów sypkich jak i prasowanych. Poprawia nieco krycie, wydłuża "żywotność" makijażu. Ma właściwości hydrofobowe. Sugerowana zawartość procentowa: 5-10%.
- ZwiÄ…zek organiczny
- Półprodukt kosmetyczny
- Dopuszczony do użytku w kosmetykach do: ust, oczu, twarzy i paznokci
- Przechowywać w szczelnym opakowaniu, chronić przed wilgocią i światłem. Zalecana obniżona temperatura.
- Jakość kosmetyczna
- Rozmiar czÄ…stek: bd
Â
Przykładowe receptury:
Â
| Cechy | |
| Ilość | próbka ~5 ml |
|---|---|
Polecamy także:
|
Stearynian magnezu
4.60zł
|
Mirystynian magnezu
5.85zł
|
Azotek boru
5.94zł
|
Osoby, które kupiły ten produkt kupiły także:
- Opakowanie na błyszczyk 3 ml 2.72zł
- Krzemionka Spherica P-15008.25zł
- Pojemniczek z sitkiem 8 ml2.31zł
- Glinka haloizytowa beżowa 4.95zł
- Concealer Base Mix5.84zł
















