Polecamy:
 Kosmetyki naturalne
 Makeup Boulevard
 Metki


wpisz nazwę produktu lub opis



Wpisz swój e-mail, a powiadomimy
Cię o nowościach i promocjach.


Dołącz do nas na Facebook

  


A A A

Dwutlenek tytanu oil dispersible

Pigmenty matowe|Wypełniacze i dodatki

Cena:5.53
masz pytania?

INCI: Titanium Dioxide (CI 77891)

 

 

Jest używany przede wszystkim jako pigment, ma silny efekt wybielający, rozjaśnia inne pigmenty. Silnie kryjący. Jest doskonałym filtrem UV. Można go stosować w podkładach, pudrach, cieniach, różach itp. Polepsza przyczepność. Dwutlenek tytanu znajdziecie go Państwo w naszym sklepie w dwóch działach, 'Pigmenty matowe' oraz 'Wypełniacze i dodatki', ponieważ w formulacjach może spełniać obie te funkcje.

 

Polecany do kosmetyków sypkich pudrów, cieni do powiek itp. oraz innych - szczególnie dla cery suchej. W porównaniu z dwutlenkiem tytanu ulegającym dyspersji w wodzie adsorbuje nieco mniej wilgoci. Jest nieco cięży. Użyty w kosmetyku może być odbierany jako nieco wilgotny lub "tłustawy". Polecany również do kosmetyków zawierających fazę olejową np. pomadek i innych.

 

Dopuszczalne maksymalne stężenie: 25%.

 

  • Pigment mineralny
  • Półprodukt kosmetyczny
  • Dopuszczony do użytku w kosmetykach do: ust, oczu, twarzy i paznokci
  • Ostrzeżenia: umyć ręce po przepakowaniu, stosować maski ochronne
  • Przechowywać w szczelnym opakowaniu, chronić przed wilgocią i światłem
  • Jakość kosmetyczna
  • Rozmiar cząstek: ok. 1 mikrometra

 

Przykładowe receptury:

 

Cechy
Ilość próbka ~5 ml, 10 g, 30 g
 

Polecamy także:

Dwutlenek tytanu
5.35
Dwutlenek tytanu water dispersible
5.53
 
 

Osoby, które kupiły ten produkt kupiły także:

Komentarze: