Polecamy:
 Kosmetyki naturalne
 Makeup Boulevard
 Metki


wpisz nazwę produktu lub opis



Wpisz swój e-mail, a powiadomimy
Cię o nowościach i promocjach.


Dołącz do nas na Facebook

  


A A A

Wosk Carnauba

Masła, oleje, woski

Cena:4.05
masz pytania?

INCI: Cera carnauba


Jest najtwardszym znanym woskiem kosmetycznym. Na powierzchni skóry tworzy warstwę ochronną. Zapobiega ona wysuszaniu skóry, a tym samym sprawia, że cera jest zmiękczona i nawilżona. Dodatkowo nadaje skórze połysk i elastyczność. Polecany jest do kosmetyków do ust: pomadek, błyszczyków, balsamów do ust itp.

  • Substancja organiczna
  • Półprodukt kosmetyczny
  • Postać: stały wosk o barwie miodowożółtej, o charakterystycznym przyjemnym zapachu
  • temperatura topnienia ok. ok. 81°-86°C
  • Jakość kosmetyczna
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu, chronić przed wilgocią i światłem

 

Przykładowe receptury:

 

Cechy
Ilość 10 g, 25 g, 100 g, 500 g
 

Polecamy także:

Wosk Candelilla
2.80
Wosk pszczeli biały
2.50
 
 

Osoby, które kupiły ten produkt kupiły także:

Komentarze: